Bara hemma hos oss – liten nystart …

Dags för en liten nystart …
Ja, den som scrollar nedåt ser att man hamnar i oktober, bland vackra löv och svampar – ”samlad sommar”. Det var då det, men nu är det försommar – jodå, lite till – och bästa insektstiden.

Bara idag har där varit (och är fortfarande) en hel del olika insekter. Samt några spindeldjur och ett blötdjur – bara i vår, tämligen minimala och ganska så karga trädgård. Nej, bli inte förskräckta när ni hör ordet blötdjur. Det är bara en liten snäcka, betydligt mindre än en lillfingernagel. (Fast jag medger att det på fotot lite liknar en kanelbulle.) Spindeldjur har vi några stycken, bäst gillar jag gurkspindeln (Araniella cucurbitina), med sitt vackra nät. (Även om det inte syns så mycket av det fotot.) Men finns även ett par andra, som det här lilla krypet, också nätbyggande. (Jo, den bruna pricken uppe vid stjälken.)Och för att hålla oss till de små, så har en ängsskinnbagge (Miridae) – en av de många arterna – tillbringat över ett dygn på en prästkrage. Ja, prästkragen hann att slå ut under tiden. Jo, så har där varit humlor, bin och blomflugor – och flera därtill. Som en nyckelpiga som klev omkring i nemesian. Och det där bibelordet jag brukade lägga in här i bloggen förut – det passar fortfarande så bra:

”Hur mångfaldiga är inte dina verk, Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat” (Ps 104: 24)”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor