Små trevliga bin och andra – hemma hos oss …

Har ofta sett det där lilla smalbiet, hemma hos oss, men visste inte att det slagit ner sina bopålar. Eller grävt ner dem, skulle jag kanska säga. Trodde först det var en liten blomfluga, men kände sen igen det. Hade sett sen tidigare att någon grävt upp jorden under några groblad, mellan ett par cementplattor. Och det var alltså ett litet smalbi som har sitt bo därnere. Tillbaka till de små blomflugorna, så har vi sådana också här hemma i trådgården – är lite svag för dem. Och nu pratar jag inte om små svarta sorgmyggor, dagg- eller bananflugor – de som brukar angripa våra krukväxter. Nej, jag menar dem som med rätta här i Sverige bär namnet blomflugor för att de ofta besöker blommande växter utomhus. (Latinska familjnamnet, Syrphidae.) Tänker på det där bibelordet igen från Psaltaren igen, ”… med vishet har du gjort dem alla.” Stämmer fint, även på ganska så små insekter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
Etiketter

Sidor