Gustav Didron, kampsportsbloggen

MMA debatten i DDR Sverige

Om någon har missat det så är veckans tema på Sveriges television MMA. Sportspegeln har spytt galla över oss. Uppdrag Granskning har gjort ett förvånansvärt okej reportage och ikväll är det dags för ”vi skriker i munnen på varann och avbryter varann hela tiden” programmet Debatt. Ingen av våra representanter från vårt förbund fick ställa upp i detta program vilket i mina ögon tyder på att de vill ha en så oseriös, subjektiv och känslobaserad debatt som möjligt. SVT´s policy har ju länge varit att stoppa huvudet i sanden och låtsas som att vi inte finns. Nu börjar det bli ohållbart. MMA är den snabbast växande sporten i världen. En av de populäraste TV sporterna i USA och Japan. Vi är på stark frammarsch i Ryssland, England och Europa. Men tyvärr så lever DDR Sverige i allra högsta grad. När det inte finns något nytt krig att skriva om och folk har ledsnat på svininfluensan så är det dags att hitta nya hackkycklingar. När det gäller oss så finns det alltid någon politiker där redo att ta några billiga populistiska poänger genom att racka ner på oss. Oavsett om det är en genomkorrumperad golfspelande sossepamp med narcissistiska drag a la Bosse Ringholm som genom sin ”upplysta vägledning” med förbud ska skydda oss ”korkade” och ”oansvariga” kampsportare från oss själva, eller någon inavlad frikyrklig borgarkärring från centerpartiet som tycker att man inte ska hålla på med ”K-ettan” eller ”ememem-a”. Det farliga för Sverige är inte kampsport. Det farliga för Sverige är dessa ”trygghetsnarkomaner” till politiker som förföljer vanligt hederligt folk med förbud och tränger in i människors privata sfär för att reglera deras vardag. Att leva är farligt. Att leva leder enligt all modern vetenskaplig forskning till döden. Ingen sjukdom är så hundraprocentigt dödlig som livet. Inga förbud, lagar eller statlig reglering kan ändra på detta. Så låt oss sluta skapa våra fängelseceller av rädsla och börja leva istället…  

I min familj har vi följt med i förbudsdebatten sedan mitten av nittonhundratalet. Min farfar var elitboxare på den anrika klubben BK Masen i Borlänge. Min far och hans bröder växte praktiskt taget upp nedanför ringen. Boxningen var en av våra populäraste folksporter. På femtiotalet såg 53000 människor Ingemar Johansson besegra Eddie Machen på Ullevi i Göteborg. FEMTIOTRE TUSEN!!! Förbudet mot proffsboxning smögs igenom när Ingos storhetsdagar var över. Överhuvudtaget så sågs professionell idrott som något negativt på den tiden oavsett idrottsgren. Att ta emot pengar för idrott, vilken skam! Friidrottare fick disciplinära straff för att ha emottagit pengar som amatörer osv. Samtidigt så levde hela östblockets idrottare på löner från staten för att de skulle kunna träna och tävla på heltid. De var med andra ord fullständigt professionella. Detta sågs det naturligtvis mellan fingrarna på. Men tog en svensk amatöridrottare emot en femtiolapp blev det ett jävla liv. Det kan tyckas vansinnigt idag men så var tidsandan. Medicinska skäl fanns med i boxningsförbudet men var inte det tongivande. Proffsboxning sågs som skumraskaffärer mer eller mindre och det var alltså till stor del därför det blev förbjudet. Amatörboxning var fortsatt tillåtet och svenska proffsboxare började boxas utomlands eller i ”underground matcher” i Sverige som hölls i slutna sällskap.
Nästa sväng i debatten var karatesparkar, ”karatepinnar” och dödliga kungfuslag. I samma veva var videovåldsdebatten med motorsågsmassakern och de fruktansvärda, satanistiska musikgrupperna WASP och hemska, hemska Twisted Sister. Barnjournalen gjorde häxprocessliknande program mot allt nytt och annorlunda.  
Kickboxning, Thaiboxning och Taekwondo skulle även de grenarna var för sig förstöra hela den svenska ungdomen, ödelägga all moral och ihjälsparkade pensionärer skulle kanta städernas gator. Shootfighting var nästa ”dödssport”. Skolgårdarna skulle ligga öde då alla barnen strypt varandra.
Nu är det återigen dags för samma elände gällande MMA. Detta trots den fungerande lagstiftning och kontroll vi står under. Idag är vi reglerade av riksidrottsförbundet. Vi står under politikernas kontroll och de medicinska experternas säkerhetsbestämmelser. Länsstyrelsen i Örebro skickar delegater som kontrollerar alla tävlingar. Det går inte att fisa i fel riktning inom MMA i Sverige idag utan att fisen skall kontrolleras och analyseras av myndighetspersoner från antingen förbundet, länsstyrelsen, läkare eller säkerhetsansvariga.
Trots detta höjs röster för att vi ska förbjudas. Det är samma trångsynta översittare och moralister som en gång ville förbjuda jazzmusik för att det var ”omoraliska negertoner” som uppmuntrade till sexuella handlingar, som ansåg att Beatles och Rolling Stones var djävulsdyrkare och knarkförespråkare och skulle bannlysas, som ville förbjuda Elvis Presleys höftrörelser på scenen, som ville förbjuda ungar att spela okristliga rollspel som Drakar och Demoner, som ville förbjuda actionfilm på video, som ville förbjuda varenda kampsport som existerat och som nu slutligen vill förbjuda oss…
Som sagt… Låt oss sluta skapa våra fängelseceller av rädsla och börja leva istället.
 
 

13 kommentarer

  1. Anders Markstedt

    Bra skrivet som alltid gurra. Om vi kampsportare nu försöker skada varandra, hur kommer det sig då att vi misslyckas så till den grad att fotbollsspelare skadar varandra mer fast dom inte ens försöker?

  2. Johnny

    Hallelujah!
    Haha, detta inlägg förgyllde min kväll. Fruktsansvärt humoristiskt välskrivet. Med det sagt saknade det absolut inte substans och fingertoppskänsla. Du har så rätt och jag hoppas verkligen att de som styr och ställer i detta land vaknar upp ur sina dvalor och gör sig lite a´jour med verkligheten.

  3. Gurra

    53614 åskådare på Ingemar Johansson vs Eddie Machen är den officiella siffran, och det ska tydligen vara rekord för svensk arenaidrott.

  4. Ted

    Härligt inlägg! Kan inte annat än hålla med på samtliga punket. Börjar bli jävligt less på den överbeskyddande staten som ska in och detaljstyra våra liv. Snart blir man väl förpassad till kumla bunkern om man hojjar utan cyckelhjälm.

  5. Jenny

    Välformulerat som vanligt! Såg att tidningen Fighter söker en ny krönikör/skribent. Kan du inte göra mig och övriga läsare en tjänst och söka den tjänsten?

  6. jonas andreasson

    MMA vad är det?

    MMA bildades när några duktiga kamparter slog sig samman och gjorde MMA.
    Såg förra veckan att dom hade barn träning i MMA,.,.,.,.,.,.
    Vilka grundtekniker lär dom sig? Barn i dag påverkas väldigt mycket av våld.
    Läste för en tidsen att det var en 11åring som stampa en annan kamrat i ansiktet.
    Fan vad grymt tänkte hans vänner.
    Är det så vi vill ha det???
    MMA är en (sport som är väldig o sportslig.
    Enda sen många år tillbaka så har det alltid varit o sportsligt att sparka på nån som redan ligger.
    Taekwondo eller boxning eller karate eller vad som är med farligt FAST ej osportsligt.
    Dommaren bryter direkt när den andra är nere.
    Klart gillar man sin sport så är det väldigt kul att se sin vän eller dotter eller son att bli ihäl stampad eller?
    Det är sportsligare att göra som lasermannen och stjuta i stället.
    Folk kan då se en mäniska dö utan att se hans ansikte ble trasigt.
    Ni som gillar MMA. Är det rätt att barn ska lära sig att fotsätta att slå när man ligger ner?
    Tror ni att barn i dag förstår att det inte får lov att användas ute?
    Kolla pro wesling.,.,.,. Det är en sport som är uppgjord innan och dom vet vad som ska göras.
    Jag har två barn. Skulle dom ble utsatta av nån som tränar så kallad MMA och ble slagna på gatan och stampade. Skulle jag personligen stjuta ihjäl hela denna familj utan att blinka.
    För föräldrar som uppmanar sina barn till MMA är helt fel ute.
    Jag har varit aktiv i taekwondo i 19 år och sammarbetar med föräldrar.
    Vi kommer snart att bojkota MMA i alla komuner och visa upp videos i skolor och till föräldrar vad MMA är.

    MMA REGLER; MAN FÅR INTE SPARKA ELLER SLÅ I RYGG. mAN FÅR INTE SLÅ I BAK NACKE. MEN STAMPA IHJÄL DEN JÄVLEN I STÄLLET
    ÄR DT SÅ VI VILL ATT VÅRA BARN SKA VÄXA UPP I.

    MVH JONAS ANDREASSON ITF TKD ESLÖV
    __________________
    Jonas Andreasson itf Tkd eslöv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.