Monarki

Vår fossila instititution monarkin förser oss dagligen med diverste tantsnusk och inget är för obetydligt för att tas på största allvar och skrivas om i medierna. Monarkin och medierna har ganska uppenbart ingått ett symbiotiskt förhållande. Nu har en prins, eller som vi säger i detta land ’vår prins’, krönts till motorprins. I detta sammanhang blir man inte lärare, ishockeyspelare eller racerförare, utan man ’kröns’. Vet inte om någon synlig eller osynlig gloria spökar i sammanhanget men säker kan man aldrig vara. Monarki är väl något mellanting mellan jordiskt och himmelskt. Eller? Det mest betänkliga med monarkin är att vi utsätter nyfödda barn för en offentlig äganderätt med fråntagande av det fria valet och de mänskliga rättigheterna. Äganderätt till levande varelser på detta sätt påminner mer om hundkennel än om demokrati och mänskliga rättigheter, vilka tillkommer alla andra barn i vårt samhälle. Det här kungahuset har också försökt sig på en miljövänlig profil som nu torde hamna på sniskan när ätteläggen gasar runt på banorna. Vårt obsoleta statsskick borde bli föremål för en allvarlig diskussion.

En kommentar

  1. Berith

    jag har alltid gillat de kungliga och
    jag läser med stor förtjusning allt vad som händer dem. ända sedan barnsben har jag älskat de kungliga
    och jag fortsätter nog att göra det. tänk vad billigt det är utan presidentkampanjer och dito val med jämna mellanrum. Leve de kungliga !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.