Maktskifte i Storuman

Äntligen hemma efter ett utmattande långt fullmäktige. Efter sluten omröstning kunde jag konstatera att jag förlorat mot den nya alliansens kandidat med minsta möjliga marginal 19-20 och 2 nedlagda röster. Känns hedrande att inkassera så pass förtroende för min insats som ordförande. Tack för det, hoppas att jag förtjänat det. Får önska nya ordföranden lycka till och jag är kvar som ledamot i nämnden så helt bortkopplad från äldreomsorg och annat viktigt är jag inte. Får se hur länge den nya alliansen kan hålla ihop. Det saknas inte problem som måste lösas framöver, t ex omstrukturering av budgeten som följd av dramatiska förändringar i demografin. Att vara för allt som är bra och emot allt som är dåligt lär inte hålla som politisk filosofi. Inte heller att behålla alla gamla strukturer av den anledningen att starka lobbygrupper tycker så. Motstånd mot förändringar är en vanlig åkomma i alla tider och i alla sammanhang. Eller som någon klok person sa, ’den som inte vågar ta ett nytt steg blir stående med ett ben i luften’. Samhälleligt framåtskridande sker tack vare folk som vågar ta nya steg och jag hoppas alltså att den nya regimen vågar ta nya steg in i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.