Faktafel och monarki

I mitt inlägg om nya alliansen i Storuman finns ett faktafel jag uppmärksammats på av Erold Westman. De partilösas representant i budgetberedningen Erold Westman röstade för att omsorgen skulle få behålla de 2 miljoner som s och kd vill minska omsorgens budget med jämfört med förslaget från KS au. Jag tror Erold när han säger så. I det hastigt påkomna yrkandet i fullmäktige att Hemavanföretaget skulle nekas köpa tomt för hyreshus röstade Erold för att de skulle få köpa tomten enligt förslaget till beslut i KS. I båda dessa fall har Erold röstat efter eget huvud (klokt) i stället för att följa allianslinjen. I Hemavanfallet förekom faktiskt även ett avhopp inom s.

I radion har jag hört nyheten att ett av jordens u-länder Nepal beslutat sig för att avskaffa monarkin och införa modernt och demokratiskt styrelseskick. Inget nyfött barn i Nepal kommer längre att behöva slå upp sina vackra bruna ögon en morgon och finna sig berövat de mänskliga rättigheterna att självt få forma sin framtid utifrån de egna förutsättningarna. Nu återstår bland jordens u-länder inom styrelseskick snart bara Sverige, Norge och Danmark som håller sig med denna fossila fornlämning som monarkin utgör. Liknar i mina ögon mest den mänskliga varianten av kennelklubb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.