Att dö med spikrak rygg

Riksdagen kommer att anta en ny avlyssningslag vilket ger Försvarets radioanstalt FRA verktyg att avslöja terrorplaner. Terroristerna utnyttjar all modern teknik och det verkar inte riktigt klokt att staten, som har en viktig uppgift att skydda sina medborgare, då skulle jaga terroristerna med den hedervärde fjärdingsmannens gamla verktyg. Att säga nej till lagförslaget, som en del debattörer förfäktar, kan väl ge en plats i någon himmel för rakryggade idealister men personligen föredrar jag att dö av naturliga orsaker än att bli sprängd i bitar över Atlanten. Att tåga rakt fram med högburet huvud trots att vägen svänger kan vara ett bevis på karaktär men också på något annat mindre beundransvärt. Farhågorna för att vi alla ska bli avlyssnade av illasinnade personer på FRA verkar minst sagt skruvade. Mängden information som varje sekund transporteras via Internet och mobiltelefoner är ofantlig. Sökningarna som FRA skall göra föreställer jag mig ske specifikt mot sökord mm som bildar ett mönster som kännetecknar kommunikation mellan terrorister. Jag känner ingen rädsla för FRA för min egen internettrafik. Säkerligen är min blogg farligare eftersom den bokstavligen kan läsas av alla miljarder internetanvändare runt jordklotet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.