Vår stora granne i öster

Vi som varnat för avvecklingen av det svenska försvaret med tanke på vad historien lärt oss om vår granne Ryssland-Sovjetunionen-Ryssland har uppenbarligen fått rätt tidigare än vi anat. Det är imperialistmakten som visar sina nya muskler i Georgien. När kommer turen till baltstaterna där det bor ett stort antal ryssar sedan den sovjetiska ockupationen? Finland har all anledning att skaffa sig ett eget FRA.

Det enda imperialistmakter förstår är styrka och beslutsamhet. EU och NATO är vår trygghet för närvarande när vårt eget försvar börjar likna ett skämt. Det känns närmast obegripligt att vissa politiskt aktiva personer fortfarande arbetar frenetiskt på att ställa Sverige utanför EU. Å andra sidan har jag aldrig någonsin förstått deras synpunkter. Ryssland har tack vare EU ett annat Europa att handskas med än när Ryssland/Sovjetunionen plockade land efter land och införlivade dem i Sovjetunionen eller i det kommunistiska sk Östblocket. Vi bör med det snaraste gå med i NATO och sluta med att låta andra offra sig för vår frihet.

En helt annan sak. Återigen har ett litet barn omkommit i en privatpool. Detta händer dessutom en eller flera gånger per år. Ofta är det bekantas och grannars barn som omkommer. För offentliga pooler krävs vad jag förstår skyddsanordningar när det inte finns personal på plats. Skyddsanordningarna kan bestå av övertäckning eller helt enkelt tömning. Kanske det vore dags att reglera privatpoolerna också. Alltså lagstifta om övertäckningstvång eller tömning när de inte är övervakade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.