Biostor

Missade invigningen på Biostor men kungen skötte det så pass OK att ingen skada är skedd. Mycket heder till Skellefteåkraft som investerat. En annan stor elaktör i länet, Vattenfall, har tydligen inget intresse för framtidsinvesteringar i nya energikällor i länet. Men höja nätavgiften måste man eftersom koncernens vinst bara var 11 miljarder under första halvåret. Egentligen kan man vänta sig precis vad som helst från ett monopolföretag som levererar sina vinster till staten och bokstavligen fungerar som statens sedelpress. Staten som sägs ska värna sina medborgare värnar nog monopolföretaget i första hand. Monopolföretaget som styrs av en av staten tillsatt styrelse. Det har varit torrt och elpriset har ökat. Nu regnar det som sjutton, alltså måste elpriset öka. Logiskt eller? Men så har det varit sedan avregleringen.

Såg uppdrag granskning om gangsterfasonerna i byn Vojakkala i Haparanda kommun. Höll på att få hjärnblödning. En fundering är att denna följetong i årtienden knappast hade fått fortgå i t ex Texas USA. Knappast ens en månad! Allt är nog inte bäst i Sverige. En av statens huvuduppgifter att garantera medborgarnas säkerhet måste ha avskaffats någon gång under historiens gång. Det årtalet borde finnas i skolbarnens historieböcker som varande lika viktigt som årtalet för Gustav II Adolfs död vid Lützen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.