Sarah Palin är ingen pralin

Kolumnisten i DN Göran Rosenberg har i dagens DN skrivit ett dråpligt aktstycke om vicepresidentkandidaten Sarah Palin. Enligt Rosenberg tycks hon ha en världsbild som påminner om SD:s i Sverige. Ett litet citat bara…

’Sarah Palin har snabbt kommit att förkroppsliga illusionen av ett Amerika så enkelt och okomplicerat att det i princip kan styras av en ’ishockeymamma’ från Wasilla, Alaska, och därmed i princip av vem som helst; ett Amerika där staten, government, inte löser några problem utan är självaste problemet; ett Amerika där världen bortom bergen och haven ses som ett hot och inte som en förutsättning.’

I Palins Alaska är vart tredje jobb finansierat genom federala bidrag. Oljeinkomsterna täcker åttiofyra procent av delstatens budget och i Alaska finns varken inkomstskatt eller varuskatt. Varje medborgare får en rejäl dusör dollar varje år utan att behöva röra ett finger. Från denna bidragsberoende stat kommer Sarah Palin som samtidigt framställer sin stat som frihetens utpost på jorden. Frihet att livnära sig på andras pengar utan att behöva arbeta är min tolkning av tillståndet i Alaska. Alkoholismen är utbredd liksom psykisk ohälsa. Att få pengar rakt av utan motprestation har aldrig varit hälsosamt oavsett om pengarna är från olja eller andra energislag.

Från Alaska till Polen. Där läggs ett lagförslag fram om obligatorisk kastrering av dömda pedofiler. Det skulle nog Palin gilla tror jag. I så fall har faktiskt Palin och jag något gemensamt. Vi borde genast utreda en sådan lag även i Sverige och utsträcka den till överfallsvåldtäktsmän. Gärna då med valfrihet för brottslingen. Han kan få välja mellan livstids inspärrning eller kastrering eller i lindrigare fall tvångsmedicinering. Lex Engla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.