Euro i min plånbok

Funderar på att begära min pension i euro med den kurs som gällde när vi i folkomröstning sa nej till euron. Jag får väl göra som islänningarna, gå ut i demonstrationståg för införande av euron som valuta. Tyvärr så lär jag få stirra på mina skvalpiga enkronor, med relikten, den svenska kungen i bild på kronsidan, tills ögonen faller ihop på långvården. Monarkin har överlevt sig själv med något sekel. Hoppas att inte det ska ta lika lång tid för oss att bli fullvärdiga medlemmar i EU. Finanskrisen hade blivit mycket värre för oss alla om Europa inte haft euron och samarbetet i valutaunionen. Vår tendens att åka snålskjuts på andra demokratiska länder är en tråkig tradition som började ungefär 1940. Det känns tryggare i dessa tider med vårt fantastiska EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.