Carolins mördare och FBI

Enligt media skall Carolins mördare undersökas för andra ouppklarade brott. Braaaa polisen!!! var min första reaktion. När jag läste vidare stod det att undersökningen endast gällde Norrbotten. Nog verkar det lååångt till ett svenskt ’FBI’, som numera även socialdemokraterna kräver. Visst gör alliansregeringen en hel del på brottsområdet men nog är det obegripligt att man inte kommit sig för att centralisera vissa funktioner inom brottsbekämpningen som många krävt efter polisutredningskatastrofen i Dalarna och mc-gangsterligornas enorma expansion. Vad väntar Beatrice Ask på? Inte trodde man att brottsbekämpning och försvar skulle lämnas till oppositionen att profilera sig på. Walkover till oppositionen i viktiga frågor. Undantagandes då folkpartiet som kräver ett försvar för att försvara Sverige.

Det finns ouppklarade kvinnomord strax söder om norrbottensgränsen, i t ex Skellefteå, men se till Västerbotten sträcker sig inte norrbottenspolisens behörighet. Men kanske västerbottenspolisen redan är igång på eget initiativ. Eller? Vilka tror på det? Är det över huvud taget tillåtet att ta egna initiativ? Inför snarast en svensk motsvarighet till FBI!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.