Börsklippare och Volvo

Storägare i Volvo som t ex Christer Gardell har de senaste åren tvingat fram utdelning av hela vinsten och lite till. När nu reserverna skulle behövas i bolaget finns de inte. Scania har ett helt annat läge för hos Scania har man samlat i ladorna för sämre tider och här är varslen om uppsägning mycket små. Scania kan rusta sig för den uppgång som måste komma. Transporterna tar ju inte slut. Gardell har utnyttjat frikostiga banker och stigande aktiekurser för att skapa en enorm förmögenhet. Vinsterna från Volvo har förhoppningsvis använts till något vettigt men det hjälper inte Volvo. Börsklippare av den här typen kan liknas vid fästingar. De utnyttjar vackert väder för att hitta en värd att suga ut. När de är fullproppade med blod ramlar de bara av och värden får i värsta fall uppsöka sjukhus som en konsekvens av besöket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.