Biskop Williamson, förintelsen och en viss påve

Jag hör till dem som fick kaffet i vrångstrupen framför TV:n när programmet ’Uppdrag granskning’ avslöjade den katolska utbrytargruppen brödraskapet och dess högerextremistiska ideologi och deras biskop Williamsons vridna uppfattning om förintelsen. Denna vridna prelat förnekar att förintelsen ägt rum och att det överhuvud funnits gaskamrar. Jag har själv sett en intakt gaskammare i Auschwitz och ruiner efter flera. Vad den här skojaren, som kallar sig katolsk biskop, har för förklaring till förbrukningen av de enorma mängderna av gasen Cyklon B i dödslägren skulle vara intressant att ta del av. Vad han har för förklaring till att 6 milj judar försvann spårlöst från planetens yta under åren 1941 – 1945 skulle också vara intressant att höra. For de likt Jesus rakt upp i himlen?

Kaffet åkte ned på samma sidospår ett par dagar efteråt när påven upphäver bannlysningen av brödraskapet och tar in Williamson i den påvliga värmen och gemenskapen igen. Uppdrag gransknings avslöjande hade innan påvens hjärnsläpp slagits upp stort i italienska media varför det måste antas att påvens beslut var en reaktion på mediadrevet mot Williamson och de andra kuferna i brödraskapet.

Nu backar påven ett steg och betygar att förintelsen av drygt 6 miljoner judar ägt rum och beordrar Williamson att hålla käften. Men det är ju nu på det sättet att Williamson inte ändrar uppfattning bara för att han tvingas hålla käften och påven ändrar inte uppfattning därför att han rent taktiskt nu måste säga det han säger för att inte själv råka riktigt illa ut. Det är som Lars Ohly som inte längre vill säga att han är kommunist trots att han fortfarande i själ och hjärta bekänner sig till en av historiens värsta politiska farsoter.

Jag vet inte vad katolska kyrkan har för regler för avveckling av påvens anställning men personalavdelningen i Vatikanen borde uppdatera sig på regelverket för avskedande av påve och snarast uppta förhandlingar med ’påvefacket’. I andra frågor har påven säkert fullt förtroende. Exempelvis motståndet mot preventivmedel, aborter, homoäktenskap mm mm. Den här kyrkan är inte bara ur tiden, den slirar även på sanningen. Katolska kyrkan är toppstyrd och städningen måste då börja uppifrån precis som då man städar trappor.
Tack uppdrag granskning. Den här gången var ni riktigt bra och fick dessutom genomslag världen över!

En kommentar

  1. Gun-Britt Grant

    Bra att Uppdrag gransknings duktiga journalist fick fram sanningen om denne katolske biskops högerextrema tankar, som absolut inte stämmer överens med alla de miljontals offer som gick under i gaskamrarna under judeutrotningen. Kan påven och biskop Williamsson verkligen vara kvar i sina ämbeten efter detta?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.