Skvalpkronan och euron

Har bloggat 3 ggr om en medial intehändelse. Ska skärpa mig. Vår skvalpkrona skvalpar riktigt ordentligt. Den är skit att använda inom Sverige eftersom det mesta utrikiskt producerat blir mycket dyrare. I utlandet är det rena katastrofen att växla till euro, dollar och även norska kronor. NOK står sig relativt stark p g a oljan men små valutor är högriskprojekt vid dåliga tider.

Frågan om euro borde avgöras av riksdagen enligt vårt avtal med EU. Vi har en parlamentarisk demokrati och då bör inte frågor om t ex dödstraff, höger- eller vänstertrafik och valuta avgöras i folkomröstningar som nästan alltid tycks handla om något annat än sakfrågan. Främlingsfientlighet, nationalism, knätofsromantik och skrämselpropaganda kännetecknade den folkomröstning om euron som vi hade, plus att få ge en illa omtyckt statsminister smisk. Är vi med i EU så är vi. De som vill att vi ska gå ur EU är fd kommunistpartiet, sverigedemokraterna och grupperingar som jag inte ens vill nämna med namn.

En kommentar

  1. eet

    ”relativt” är kanske inte det rätta ordet.. Läs ekonomernas omdöme där det framgår att den valutan räknas till de starkaste och säkraste för tillfället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.