Gemensam egenskap för kvinno- och barnamördare

Efter de senaste årens rättegångar tycks den gemensamma mänskliga egenskapen för brottslingarna vara att i första tycka tycka synd om sig själva och i andra hand tycka synd om sig själva och i tredje h…….. osv i det oändliga. Ska vi vara ärliga är det nog så att förmågan till empati är lika normalfördelad som andra mänskliga egenskaper, vilket innebär att det bland oss finns människor som i stort sett helt saknar förmåga till empati.

En annan normalfördelad egenskap tycks vara tron på att egen flygplats i varje kommun är en förutsättning för överlevnad i södra Lapplands kommuner. Det verkar som en stor del av kommunpolitikerna, av någon anledning, hamnat i de övre percentilerna då det gäller denna tro. Man kan ju få slaganfall för mindre när Vilhelminas Gunnar Hörnlund lanserar idén om en ny flygplats i Dalasjö för 100-talet miljoner. Jag har tidigare kritiserat staten som med statsbidrag gödslat södra Lappland med 3 st nya flygplatser förutom den redan befintliga och numera nedlagda militära flygbasen i Gunnarn. Gunnarn som ligger i den geografiska mittpunkten och som fortfarande har överlägsen kapacitet. För det hundratal miljoner Dalasjö skulle kosta kunde vägar rustas upp från kommuncentra till Gunnarn till mycket hög standard. Denna standard skulle även vara till fördel många andra intressenter än flygresenärer. Hade man tänkt rätt redan från början hade vi redan haft denna mycket bättre vägstandard i årtionden. Gödslingen av södra Lappland med flygplatser är ett statligt slöseri av historiska mått. Riksrevisionen måste ha sovit eller så kanske de saknar karta över Lappland. Håller helt med Lars G Norman i Åskilje som i V-K 17 mars behandlade denna fråga i en insändare. Hade hela södra Lappland varit en enda kommun hade många typer av slöseri undvikits. De som hävdar att man måste ha en flygplats framför farstubron för att det ska finnas företag kan ju åka på studiebesök till Södertälje och räkna företagen där.

För övrigt undrar jag om kvällspressen verkar fördummande eller gör oss klokare. Vad är det han heter? Är det Daniel? Jag tror inte längre på en äldre bekant som styrkte ett visst påstående med att ’det är sant för det stod ju i tidningen’! Heter han då Daniel? han som alla tycks känna i detalj utom jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.