Allas krig mot alla i AMF:s styrelse

Känns som de flesta i AMF:s styrelse bör bytas ut. Hur ska de kunna sitta i samma sammanträdesrum och föra resonemang i fortsättningen? Försvarsstrategin hos vissa styrelseledamöter verkar vara att peka på NÅGON ANNAN med hela handen. Vi vet ännu inte om VD:n gjort något olagligt. Han har under alla omständigheter accepterat ett bra pensionsavtal som stått i bl a AMF:s årsredovisning, fullt läsbart för alla. Att acceptera en bra lön eller en bra pension man blir erbjuden av en styrelse i behörig ordning kan inte vara brottsligt. Har VD:n därutöver gjort något fuffens fråntar det inte styrelsens ansvar för den höga bonusen och den höga pensionen. Ansvaret för lönen/pensionen är helt och hållet styrelsens. Vill man sätta ned foten så kan man göra det vid äventyr att man då måste rekrytera ny VD.

Att sitta i 22 styrelser utöver att vara LO:s ordförande måste medföra en orimlig arbetssituation. Nog finns det väl så många kompetenta personer inom LO att man kan dela upp styrelseuppdragen på fler personer. Ett påstående mer än en fråga.

Nästa riksdagsval är nog redan en öppen fråga efter denna ’affär’ och efter (fd kommunisten?) Ohlys inmarsch på scenen som tänkbar minister i en ny regering. Mona Sahlin har utan egen förskyllan sådana vänner att hon snart inte behöver några fiender.

En kommentar

  1. Snart pensionär!

    Jag tycker att det är ren stöld när det ges ut så höga löner och höga bonusar ur arbetarnas pensionspengar. Är det inte fel någonstans när pensionärerna får sänkt pension för att höga chefer ska få roffa åt sig miljonbelopp av pengar som en fattig arbetare så väl behöver till den lilla pension man får efter ett hårt livs slit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.