Nato-motståndet

Under veckan som gick avslöjades det att Nato kunde forcera det svenska försvarets kommunikationssystem. I en tid när vi samarbetar intensivt med Nato känns detta närmast som ett gigantiskt inte-problem. Motsatsen vore enligt min mening värre. Men det är klart, det stör det gäng som är/varit beundrare av Lenin, Stalin, Pol Pot, Mao m fl och som kanske drömmer om att diktatorsgänget ska komma farande på skyarna och från sin himmel nedstiga till dem som sörjer kommunismens kollaps. Är det inte på tiden att släppa den här Nato-fobin och begära fullt medlemsskap. Vi klarar ju oss inte själva och är helt beroende av Nato för vår säkerhet. Ett nordkalottsamarbete inom Natos ram är vad vi behöver.

I övrigt blir det spännande att se vilken upplösning det blir på Vanja-affären. Ur borgerlighetens synvinkel är det nog bäst om hon sitter kvar som LO:s ordförande….

När det gäller Saab kan man ju fundera över vilka framtidsutsikter biltillverkningen har. Saab har under 20 års tid och under en makalös högkonjunktur för bilindustrin årligen visat miljardförluster. Vad är det som säger att detta företag i betydligt sämre konjunkturläge ska klara av att ge vinst? Någonsin? Vet inte om jag ens skulle våga satsa en hundring.

Sverigedemokraterna har blivit avslöjade med byxorna nere. Det som alla med getterna hemma begriper, att främlingsfientligheten och rasismen är en viktig beståndsdel i detta parti, har avslöjats med dolda mikrofoner. Vill man rösta på ett sådant parti får man en del att förklara vilket naturligtvis är välförtjänt. Efter sådd får man skörda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.