Lapplands alla flygplatser med friska ögon

Ett gott råd till alla inlandsbor-politiker. Läs lördagens ledare – blogg av chefredaktören Ola Nordebo. Den är formulerad på ett lysande sätt och behandlar alla ömma tår utan att trampa på dem. (De är ju redan blå som de är). Jag tror som Nordebo att en oberoende forskargrupp borde ges uppdraget att föreslå en hållbar gemensam lösning för framtiden på södra Lapplands flygbehov. Den s k tio-kommungruppen kunde kanske formulera uppdraget att vaska fram läget på EN flygplats. Att vänta att staten skulle morska upp sig och peka med hela handen är väl att begära för mycket. Hela problemet har urartat till ett chicken-race eller ett Svarte-Petter-spel där tyvärr Svarte Petter kommer att återuppstå tills det bara är en spelare kvar.

Jag tror inte på idén att stänga in kommunernas representanter i ett slutet rum och inte släppa ut dem förrän vit rök puffar ut från skorstenen. Jag är rädd för att de hellre svälter ihjäl än ger upp en enda tum av den egna kommunens förmenta intressen som naturligtvis tros vara att besegra de andra. De måste besparas ett sådant lidande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.