Sverige skulle haft vaccinfabrik 2010

Ja var tog den vägen den vaccinfabrik som skulle göra oss oberoende av utlandet vid en viruspandemi? Svaret är att vår moderatledda regering lär ha sagt nej till en ny fabrik. Nu finns ett avtal med en fabrik i utlandet. Det skänker då inte mig någon trygghet för erfarenheterna genom århundradena visar att när dödliga farsoter inträffar övergår länderna till att i första hand se till de egna medborgarnas överlevnadsmöjligheter. Har vi tur kanske detta hasardartade beslut med livet som insats inte betyder något denna gång. Om inte, ja då…… Tanken svindlar. Personligen ångrar jag att jag inte köpte några förpackningar Tamiflu när fågelinfluensan hotade. Jag litar nämligen inte ett dyft på statens och landstingets beredskap att förse just lilla mig med influensamedicin om det blir riktigt farligt. Sverige lär ha doser till 20 % av befolkningen och 80 % blir följaktligen utan. Drygt 7 miljoner svenskar blir alltså utan doser.

Dagens fullmäktige blev en långsittare, men inte så farligt om man tänker på kvällsmanglingarna i Umeå och Vilhelmina för att ta ett par exempel. Den styrande alliansen led ett par nederlag men en bil kan ju fortsätta gå även om den blir lite bucklig. Den ekonomiska härdsmälta som hotar oss 2010 och ett par år framåt har liksom inte satt någon prägel på de politiska församlingarna i Storuman. Jag tror att kommunen står inför en situation där många mål måste omformuleras och där icke obligatoriska verksamheter måste opereras bort. Kanske vi till och med måste titta på möjligheter att privatisera verksamheter som är lämpliga för det. Det är i sig inte något större hot för en folkpartist. Jag hoppas att konjunkturen vänder fortare än vad t ex Anders Borg tror. Det är inte säkert att historien upprepar sig från tidigare kriser. Allt är inte som förr nämligen. Aktiemarknaden är inte på långa vägar lika dyster som vår finansminister. Av någon anledning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.