Hans majestät Daniel

Expressen har under ett par år haft ett "gott öga"  till Carl Bildt. Nu har Expressen hittat en person som sågar Carl Bildt som kandidat till posten som EU:s utrikesminister. Expressen har säkert lagt ned stor möda på att hitta denna person. Bildt måste ha trampat på någon ytterst ömmande tå på denna tidning. Jag är väl inte någon stor beundrare av personen Carl Bildt  men politikern Carl Bildt håller en klass som är ganska ovanlig i det lilla landet Sverige. Arrogant ibland, javisst. Men med de korkade frågor höga politiker ibland får kan det säkert vara lockande att ge igen med  subtila och illfundiga svar.

Carl Bildt har nått sin position nationellt och internationellt genom sin lysande begåvning och kompetens och det är kanske det som är problemet i Landet Lagom. Nä då smäller det högre att gifta sig med en kronprinsessa och simsalabim ikläda sig nationella och internationella ämbetsuppgifter. Och kronprinsessan själv har ju inte heller gjort karriär i konkurrens med de bästa landet har att bjuda.

Att personer föds till att representera oss alla i demokratin Sverige och att man kan gifta sig till offentliga ämbeten stör inte tidningen Expressen. Nej i stället frossar man i det odemokratiska spektaklet och bidrar på så sätt till att det fortlever. Bra för lösnummerförsäljningen kanske?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.