Vem betalar Madeleines bröllop?

När så regeringen i en blixtinkallad extra konselj fattat det svåra beslutet om vem Madeleine får gifta sig med uppstår frågan vem som ska betala mångmiljonersbröllopet. Statsminister Reinfeldt, som i denna angelägenhet har ungefär samma roll som stamledare och klanhövdingar i jordens underutvecklade områden, har meddelat att kungen nog ska betala spektaklet. Eftersom kungen finansieras av oss alla skattebetalare torde det inte spela någon roll vem som står som betalare på fakturan. Till syvende och sidst blir det du och jag.

2 kommentarer

  1. Café Royal

    Tror din antirojalism drar iväg med dig lite. Dels är det ett bröllop för ett ungt par som älskar varandra, inte ett spektakel.
    Dels har kungen nog ärvt släktpengar som också vuxit via olika placeringar.
    Jag tycker kungahuset är värt vad det kostar.

  2. Håkan Rombe

    Mothugg stimulerar. Människor som tänker gifta sig önskar jag all lycka i världen oavsett förhållandet att vissa utsätts för ett hysteriskt intresse som många skulle betacka sig för. Ordet spektakel tycker jag passar bra för bröllop, som kostar åtskilliga miljoner, mellan ganska ointressanta personer och som orsakar ett pådrag i våra tidningar som överglänser riksdagsval. Ingen av de trolovade har gjort någon riksintressant karriär inom något område och borde tillåtas leva efter de premisserna. En politiker eller movie-star har i vuxen ålder valt offentligheten men det har inte sådana som föds inom ett kungahus. De pådyvlas offentligheten från första andetaget och fråntas ett normalt liv. Jag ber om ursäkt för att jag lever i ett land som tycker att detta är OK. Demokrati och mänskliga rättigheter kan inte lösas ut med pengar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.