Sverige ut ur Afghanistan?

Ja det tycker knätofsromantiker och diverse vänsterfolk samt naturligtvis extremerna på högerkanten och naturligtvis stenålderstalibanerna. Nu slutar jag den uppräkningen. I V-K har vänstermannen Jonas Sjöstedt skrivit om det önskade uttåget och i TV-soffan vädrade Henning Mankell samma ståndpunkter. Deras grundinställning är att USA är världens pestcentrum och att Sverige inte ska delta på något ställe på jorden där någon representant för USA är inblandad.  På så sätt blir det ganska förutsägbart vad de kommer att tycka i världspolitiska frågor. I  gårdagens V-K har Edward Riedel svarat Jonas Sjöstedt på ett utmärkt sätt.

Instämmer helt i det han skriver. Stenålderstalibanerna bränner skolor, i synnerhet skolor där flickor går. Stenålderstalibanerna försöker bomba sönder demokratiska val. Stenålderstalibanerna vill förpassa kvinnorna till en ställning i samhället som motsvarar getternas och kornas. En mannens egendom som måste fråga mannen om tillåtelse att röra sig utanför hemmets ytterväggar och vid erhållet tillstånd till det måste spöka ut sig i tältliknande och fruktansvärt opraktiska kläder. Ren terror mot civilbefolkningen är stenålderstalibanernas politiska arbetsmetod. Exemplet Pakistan visar att förhandlingslösningar är totalt utsiktslösa.

En troligtvis mycket solid majoritet av befolkningen längtar efter frihet, säkerhet och demokratiska rättigheter. Lämnar vi dem i sticket nu är det ett svek av historiska dimensioner.

2 kommentarer

  1. B-G. Burman

    När har liberaler eller vänsterfolk kunnat få bukt med religionsfundamentalister? Håller med om att talibanernas framfart är fruktansvärt, men jag tror inte att ens ett afghanskt fp efter rombemodell kan lösa de problemen. Nä Håkan, vi borde rikta in oss på korruptionen som finns på betydligt närmare håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.