Kungen utse statsminister?

En moderat riksdagskvinna har motionerat om just detta. "Rätta till" kallar hon det. Då kan hon lika gärna rätta till bristen på kungligt envälde. Det avskaffades efter Gustav III men många drömmer säkert om en kung som bestämmer allt. Hon måste ha förläst sig på Damernas Värld och andra tidningar som har egna "hovreportrar".

Jag måste tyvärr konstatera att det vore en ännu större sensation om en moderat motionerade om att avskaffa den medeltida relikten monarkin. Moderatledningen känner sina gamla väljare. Liberalismen är i det avseendet en aning påklistrat på de nya moderaterna. Nu är inte moderaterna det enda parti som har riksdagsmän med de mest bisarra ideer. Varje parti torde ha åtminstone någon kuf som skriver häpnadsväckande motioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.