Förtjänar Obama fredspriset?

Obama själv kanske inte direkt jublar i duschen. Priset riskerar att hämma Obama när beslut ska tas om mänsklighetens största hot för närvarande, den islamska terrorismen. Tuffa beslut kommer troligen att behöva tas. Skaffar t ex Iran kärnvapen är vi inte långt från Gehenna och ett återuppväckande av medeltiden. Norge är några år för tidigt ute.  Efter minst en presidentperiod kan en bedömning göras.

Däremot skulle jag gärna skicka ett pris till det amerikanska folket som lät mig upppleva undret att Obama blev president. Det förlängde säkert mit liv med månader. Det är stort att få uppleva en sådan positiv världshistorisk händelse under sin livstid. Vi i Sverige får aldrig uppleva något liknande ens i mikroformat eftersom vi utser statsöverhuvud genom genetisk tombola. Inte särskilt modernt, inte ett Sverige i tiden. Sverige ur tiden, skulle man kunna säga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.