Saab legat i respirator

Ibland blir kommentarer riktigt roliga. I Aftonbladet kan man läsa, "Saab har legat i respirator i 20 år, dags att dra ut sladden". För de anställda är det förstås inte roligt att läsa sådant och de håller sig nog för skratt. Ändå verkar allting gå mot ett slut som många befarat om nu inte Kina håller på att svämma över av dollarhögar som måste få en desperat placering i vad som helst. Kan instämma i sakinnehållet i lustigheten ovan. Saab har under en unikt lång högkonjunktur för bilindustrin inte kunnat redovisa annat än förluster. Hur ser framtidsutsikterna ut för ett sådant företag i en djup lågkonjunktur som varar i flera år? Jag vill då inte att mina skattepengar ska gå till ett företag som ingen seriös kapitalplacerare tror på. Går det inte att ordna ett bankkonto för alla som vill satsa pengar i detta företag? En slags frivillig skatt för dem som vill vara med om att bränna  pengar i stor skala. Lars Ohly kan ju börja med grundplåten.

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Ja varför kamrat Ohly? Kanske för att jag tycker att han haft lite för intima förbindelser med kamrater i öster före 1990. Men visst kunde jag ha nämnt kamrat Peter Eriksson eller kamrat Mona Sahlin i stället. Trots att jag och du sparade 22 miljoner åt kommunen på ett bräde har vi nog inget att skicka till Trollhättan. Hur vi ska lappa ihop hålet i ekonomin som orsakades av andra kamrater än du och jag i oktober 2008 återstår att se. Vi kanske lik fördömdat måste sälja skogen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.