Grabbgänget i kommunala bolag

Enligt STV är det en kompakt mansdominans i kommunala bolag. Är det av den anledningen man kan finna generösare arvoderingar i kommunala bolagsstyrelser? Ja, jag vet, de har ju så mycket större ansvaaaaar!  Även i Storuman är mansdominansen total även om vi inte är "sämst i klassen". Två kvinnor har lyckats ta sig in i Storumans fem olika kommunala bolag.

Med tanke på verksamheten i de olika kommunala bolagen kanske den lockar politiker som är intresserade av flygplan och motoriserade maskiner. Med andra ord de traditionella grabbintressena, det som surrar och lever om. Eftersom de kommunala bolagen även betjänar den halva av mänskligheten som är kvinnor är det verkligen dags att städa upp i grabbarnas paradis, de kommunala bolagens styrelser.

3 kommentarer

 1. Fp som i Feminisp

  Bra tanke…men
  Frågan om kvinnorepresentation faller tillbaks på partierna. Det handlar väl inte om att något lockar för den enskilde politikern utan att partierna inte skickar fram sina kvinnor till dessa uppdrag.
  Får kvinnorna även i Folkpartiet stå tillbaks för ansvaaaaarskännande män? Eller är ni bättre på att skicka fram kvinnor?

 2. Emil

  Det jag tycker är mest fascinerande i Storuman är att det tycks ju vara samma människor (mest män) i alla styrelser. Är det inte risk för intressekonflikter då…?

 3. Håkan Rombe

  Jag tror inte att Folkpartiet är svenska mästare i jämställdhet, men tveklöst är vi bland de bättre. På lokal nivå finns ofta bara 5-7 ledamöter i bolagsstyrelserna och fp är för litet för att få platser av egen kraft så vi kan nog inte betygsätta folkpartiet lokalt. Jag pekar på ett generellt problem som vi alla har ett ansvar för att rätta till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.