Brottsoffrens dag

Enligt ett program i TV är det brottsoffrens dag idag. Det får mig att fundera över en artikel i V-K där en kriminell tonårings 19-årige storebrors "CV" beskrivs. En lång lista över våldsbrott, varav flera grova våldsbrott. Enligt vår vänsterflummiga rättspraxis opererar den här ynglingen i straffrabatternas paradis. I USA hade den här 19-åringen förmodligen redan för att par år sedan dömts till ett tvåsiffrigt fängelsestraff (i antal år). Hur många brottsoffer ska samhället tåla innan det sätts stopp för sådana här gangstrar? Ska vi vänta på första dödsoffret innan någon händer? Och vad händer då? 19 år och mord, det blir väl 2½ år pga låg ålder och så ut igen för att smocka ned nästa, är väl en bra gissning.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Lars Valler

    Amerika har en lustig version av hur man hanterar brottslighet, då den tanken du framför var grunden till den sk 3 strikes and you are out mentaliteten. Var tänkt att hantera tung krimninalitet men kom att tillämpas på personer som hade oturen att ha småbrott på sitt samvete.

    Här handlar det om att inte bygga upp den felaktiga tanken om att hårda tag inte föder hårdare kriminella och synen på ungdommar på glid kontra vänsterflum låter enkel men den praktiska erfarenheten inom krininalvården är att återfallsförbrytarna inte ens kan komma i närheten av USA:s statitisk i detta.

  2. Lars Valler

    Min tanke är att ju tidigare man kan sätta in insatser så sparar man stora summer i långa loppet, att man tidigt försöker få bort behovet att lösa konflikter med knytnävar och skapa trygghet inom den egna individen torde väl vara mer eftertraktat.. men svårare

    Focus måste dock ligga på brottsoffret, det håller jag med om men det är en politiskt fråga kontra lagstiftning och ersättning. Långa fängelsestraff skrämde inte USA:s kriminella sedan 1990 den infördes och nu ser man stigande siffror för mord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.