Bombade flickskolor

Muslimska extremister, vissa titulerade Talibaner, har bombat flera flickskolor i Pakistan. Man har kastat syra i ansiktet på flickor som dristar sig till att gå i skolan och attackerar skolflickor på gatorna Det är nästan så att stenåldern börjar kännas modern. Ska man sätta detta i sammanhang med de flickor och kvinnor som i fria och demokratiska västländer går klädda i burka (tältliknande överdrag) på allmän plats och i skolan?

Det är nästan så att jag vill göra det. Båda företeelserna är exempel på strukturellt förtryck av kvinnor fast viss skillnad finns i hänsynslösheten. Men att stifta lagar som förhindrar detta förtryck i fria västländer är inte så lätt. Det enda raka vore kanske att förbjuda alla typer av symboler religiösa symboler i vissa sammahang.

Svaret på fråga 1 i kommunalkunskap är förstås alternativ A. Jag tror jag avslutar min kommunalkunskapsskola för våren närmar sig och dygnet har inte nog antal timmar. Komvux eller folkhögskolankan kanske ordna något för de behövande? Jag kan bara konstatera att ännu har ingen (=0 st!!) av dem som trumfat igenom besluten om 22 miljoner till egen Rikstrafik erkänt att det var ett dumt beslut. Alltså tycker dessa kommunala "förtroendemän" att det var ett klokt beslut trots att skola, fritiden, kulturen och omsorgen av våra gamla och handikappade kan drabbas av mycket svåra konsekvenser.

En kommentar

  1. Sunt förnuft

    Håller med dig ang de extrema muslimerna. En undran är hur man i USA tänker kring det hela, de var ju faktiskt de som i början satte vapen i deras händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.