2-årig flicka svårt hundbiten

Så var det dags igen. Vi behövde inte vänta många dagar efter hunddådet i Umeå. Vi har lagar som reglerar rätten att inneha farliga bilar, motorcyklar och vapen. Men ingen lag som reglerar rätten att inneha farliga hundar. Vem som helst kan köpa en potentiellt farlig hund, sedan är det bara att tåga ut bland medmänniskor och djur precis hur som helst. Knarkare och gangstrar får inte springa omkring med vapen eller köra bil men kan helt utan regler och kontroll springa omkring med stora farliga hundar. Gör som Danmark. Till att börja med!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Mitt i prick, jag har själv en gråhundstik. Jakthundar kan väl kallas ”nyttohundar”. Jag räknar kallt med att få en hundlicens för gråhundstik eftersom jag inte finns i belastningsregistret och kan styrka ett behov. Jag hoppas att gråhundar ska slippa hamna hos små och stora gangstrar och knarkare. Alla djur borde ha rätt att slippa det. Vi behöver en ”djurfridslag”! Läste nyss att en treårig flicka i Tyskland blivit ihjälbiten inomhus av en drös stora hundar. Vargen är ett pyttelitet problem jämfört med utvecklingen som råder inom hundhållningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.