Kryssa mig i valet

Kryssa mig i valet till kommunfullmäktige i Storuman och till landstinget. Jag står på folkpartiets listor. 

Jag har upptäckt att det behövs personer i fullmäktige  som inte låter sig luras till vad som helst. Jag är civilekonom och har jobbat som lektor i företagsekonomi och redovisning på olika gymnasier i 25 år. Jag har några års erfarenhet som rektor också. Jag har jobbat i topposition hos en trävaruexportör. Jag har suttit i kommunfullmäktige i Arvidsjaur och i landstingets tekniska nämnd och kulturnämnd i Norrbotten. Har haft en hel drös uppdrag som revisor i kommun, landsting, ideella föreningar och aktiebolag. Har haft eget företag som ekonomi- och fastighetskonsult. På "lediga stunder" har jag jobbat i egen skog.

Med andra ord. Den som försöker inbilla mig att en liten kommun kan snilla bort tiotals miljoner till rena tokprojekt utan att det får svåra skadeverkningar på ekonomin och övrig kommunal  verksamhet tar på sig en övermäktig uppgift. Jag är förbluffad över att så många låtit sig luras.

Kommunens främsta uppgifter är "välfärdens kärna" d v s barnomsorg, skola, familje- och äldreomsorg. Dessutom ska kommunen leverera byggnadslov och upprätthålla annan sedvanlig kommunal service. I Storumans kommun har många kommunala politiker prioriterat något helt annat, t ex att överta statens uppgifter att sörja för tillgång till flyg.

Kommunen måste åtgärda bottenplaceringen i Svenskt Näringslivs ranking. Här har ännu inte något betydelsefullt skett. T o m bredbandsfrågan verkar poppa upp lite då och då. Jag är för ett planmässigt arbete med inriktning på de punkter i rankingen där vi är extremt dåliga. Företagarna måste återfå förtroendet för sin kommun!

Landstinget måste åtgärda köerna för behandling av svåra sjukdomar, ja köer ska inte accepteras överhuvudtaget. Byråkratin måste minska när det gäller t ex remisstvånget. Jag vill helt enkelt ta bort remisstvånget.

Etiketter: , , ,

15 kommentarer

 1. Hurra vad du är bra...

  …med den kompetensen och ditt knivskarpa intellekt, varför står du inte först på FP-listan i Storuman?

 2. Sören Israelsson

  Ja man får hoppas att ALLA kryssar i kommunalvalet.
  Det kan ju avgöra vem som blir kommunalråd!

  RÖSTA & KRYSSA.

 3. Erold

  Det jag förundras över är ,varför har du flyttat mellan så många arbetsplatser och uppdrag och ändå är du där du är nu?
  Varför slutade du med ditt företag ,då du nu verkar ha sån koll på hur man lyckas med allt?
  och till sist…varför har omsorgsnämnden där du suttit och varit ordförande ,alltid dragit över budgetarna ,då nu du verkar ha varit ”ekonomikonsult”dessutom.
  Jag kan inte skryta med några utsvävningar,så det enda som är min styrka ,är att jag trivs här och försöker få kommunen att få framtidstro,även om jag är odiplomatisk eller klumpig i min retorik

 4. Håkan Rombe

  Jag har större delen av mitt yrkesliv utanför Storuman och många i Storuman vet väldigt lite om min bakgrund och därför tror jag det kan vara intressant att redovisa vad jag hållit på med som info till väljarna. Det är orsaken. Jag har aldrig sett det som meriterande för politiker eller chefer att under ett helt liv bara ha lyckats ta sig max 100 m från morsan. Till min cv hör att ha varit ordf för omsorgsnäämnden i 1 år och 4 månader. Då lades grunden till de besparingar som senare gett stor effekt, bl a bemanningsenheten. De som vet begriper att besparingsåtgärder inte ger effekt på studs.

 5. Rickard

  Erold du gör bäst i att inte skriva någonting! Du blir bara dummare för varje gång jag läser dina inlägg! Dina fantasier går inte ihop i en kommunbudget så ta å sök ett nytt jobb istället vettja…fågelövervakare i tornet i gunnarn kanske 😉

 6. Lars Levinson (M)

  Tråkigt att jantelagen alltid ska göra sig påmind så fort någon vill satsa. Vi har i vårt röstsystem i Sverige möjligheten att kryssa den kandidat vi vill. Som kandidat har man även möjlighet att marknadsföra sig själv.
  Mycket bra initiativ Håkan!

  Lycka till!

 7. Erold

  Rickard..he he
  Detta är faktiskt kul!
  Har du läst ditt senaste inlägg och begrundat vad du kommit fram till i denna debatt??
  Eller har du också blivit dummare???
  ”inte skriva någonting” he he kul!

 8. Rickard

  Kan inte Erold, EAE och GL berätta hur många som åkt från kramfors via subventionerade biljetter och räkna ut hur mycket det blev? Kan vi gämföra vad vi kunnat göra för dom pengarna istället? Satsa pengar i en helt annan kommun där dom som har nytta av det inte ens tackar dom som subventionerar. Eller vågar inte Erold å gänget skriva ut detta? Kanske kommer det fram att man kunnat bygga något för ungdomarna istället? Eller anställt någon inom barn/äldreomsorgen? Finns säkert en massa man kunnat göra för dom skattepengarna som hamnade i kramfors? Hoppas detta inlägg är lika roligt Erold 😉

 9. Stefan

  Hur tänker du rickard när du anser att Storuman har subventionerat kramfors egentligen??
  Storuman har sålt resor till kramforsbor, som i annat fall hade åkt med någon annan och lagt sina pengar där. Visserligen gick linjen dåligt men samarbetet med kramfors har gjort att det gått mindre dåligt.
  Ditt resonemang är en företagsekonmisk fint eller helt enkelt en ovilja att förstå att kostnaderna för kommunborna har minskat tack vare kramforsäventyret. Men det kan kanske vara så att du inte riktigt förstår vad du skriver.

 10. Rickard

  Har jag inte fått helt fel info så är det ju inte till självkonstadspris biljetterna utan en del blev subventionerat av Storumans skattebetalare! Visst kanske det gick mindre dåligt men det har ändå slösats skattepengar till en helt annan kommuns befolkning! Kanske skulle satsat det på den lokala befolkningen som iaf har betalat till detta vansinne.

 11. stefan

  Det förvånar mig om inte intäkterna för kramfors täcker merkostnaden som orsakas av landningsavg och trafikkonstnaden per person, och då är det fel att säga att det är subventionerat.

 12. Rickard

  Men hade det inte varit subventionerat så hade biljettpriserna kostat i kramfors typ 1500kr mer, och då skulle inte många åka så därför ”sponsrade” skattebetalarna i storuman dessa pengar per resenär för att dom över huvud taget skulle åka. Sen om det täcker upp något är en annan sak! Tycker bara det är märkligt att så fort man vill ha ett konkret svar av Erold så blir han så tyst? Har han inget svar att ge som är bra för han eller vet han inget om saken helt enkelt? Han kanske inte är så insatt som han vill få andra att tro? Men vad vet väl jag? Jag är ju bara en vanlig människa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.