Centern i Storuman

I "Bladet" kan man läsa att kandidaterna till fullmäktige på en av centerns två listor med Stig-Harry Johansson som toppnamn tycker så här:

"Återupprätta förtroendet för kommunpolitiken och politikerna! Ansvarstagande för kommunens ekonomi och grundläggande uppgifter – Ingen kommunal drift av högriskprojekt. Satsning på omsorg & skola".

Detta låter ju bra och är något jag kan skriva under på. De flesta förstår nog vad man syftar på,  Erik-Abel Ejderuds (kd) och andras storsatsning på att ta över statens och Rikstrafikens roll när det gäller flygtrafik som orsakat ett jättestort hål i kommunens ekonomi.  Jag ställer den befogade frågan hur kandidaterna på centerns andra lista ser på den storsatsning på flyg som blev magplask och fiasko för 22 milj.  Avbön? Väljarna borde få veta om kandidaterna har förmågan att lära av misstag eller om det är kroniskt.  Toppnamnen på den listan tillhör dem som sjungit lovsånger och propagerat för detta flyg ända från början och även när det stod klart att notan skulle sluta på 22 milj för 1½ års flygäventyr.

Även andra toppkandidater i de olika partierna borde avkrävas svar på hur de ser på flygäventyret för 22 milj som havererade  och blev det fiasko som jag och några till förutsett hela tiden. Dags att sluta krypa efter väggarna. Ut med språket!

De politiker som ska klara skutan Storuman de närmaste 4 åren tillhör dem som har det tvivelaktiga nöjet att lappa ihop kommunens ekonomi igen och återskapa förtroende för Storuman i omvärlden. Jag har sagt det förr. Ett kryss på mig i fullmäktige- och landstingsval innebär en röst för ansvarsfull ekonomi, utveckling, seriös satsning på skola och omsorg. När det gäller sjukvården behövs nya friska ögon och förnyelse. Landstinget i Västerbotten har kört i gamla hjulspår alldeles för länge. Landstinget måste underlätta för alternativa utförare av vård i stället för att medvetet försöka göra det svårt-omöjligt för alternativa utförare att klara den digra kravlistan på att erbjuda en hel hög med specialitéer.

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. A Johansson

    Enlig ditt sätt att se på hela historien så är fullmäktige fullt av oansvariga klåpare. Endast 7 personer röstade nej till fortsatt flyg. Det innebär att 34 personer i nuvarande fullmäktige är oansvariga klåpare och inte förtjänar att förvalta Storumanbornas förtroende.

    Men det innebär också att en majoritet av medlemmar i de olika partierna också stött ett fortsatt flyg när det begav sig. Hur har man annars kunnat processa fram besluten? Om en majoritet av de personerna finns kvar på listorna inför kommande val så borde ingen av dem ges tillträde till politiken – vilka är kvar Rombe?

  2. Håkan Rombe

    Antalet klåpare är nog inte 41 – 7 = 34. Många röstade i enlighet med beslut i parti och allians och kanske inte var så glada över sina ställningstaganden. När sossarna till sist begrep att man inte kan störta kommunens ekonomi i fördärvet och röstade nej till mer pengar till egen rikstrafik i luften var det s-ledamöter som ville gå mot sitt parti men böjde sig för ”partipiskan”. Partipiskan har alltså under resans gång slagit åt olika håll. Men visst! Det är ett antal ledande företrädare i i olika partier jag nu saknar förtroende för. Någon gnutta ekonomiskt förstånd borde man kunna kräva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.