Sociala medier ingen effekt?

Enligt någon undersökning har sociala medier liten betydelse för hur folk röstar i valet. Det kan så vara att inte så många läser bloggar, facebook etc men jag tror att spridningseffekten är ganska stor. Någon säger t ex "vet du vad Håkan skrev igår på sin V-K-blogg"? och så är diskussionen igång. En annan sak är att många politiker som bloggar har egen hemsida eller egen blogg kopplad till den och det är kanske effekten av sådant bloggande man mätt. Jag tror att blogg kopplad till en dagstidning får mycket större genomslag. Min erfarenhet är att min blogg i V-K läses av väldigt många, även många som är intresserade av att få information om hur psalmerna går i kommunpolitiken. Det är lätt att klicka till bloggarna om man nu är inne på en dagstidnings hemsida för att läsa nyheter.

Jag måste tyvärr konstatera att väldigt få politiker i Storuman vågar ta diskussionen med allmänheten via sociala medier. Lennart Holmlund Umeå och Maria Kristoffersson Vilhelmina är två politiker som vågar och törs. Kan det vara så att ett och annat politiskt beslut som fattats i Storumans kommun mår bäst av att så få väljare som möjligt har kunskap om dem? Köttgrytegrävarna som fattat de dåliga besluten kan då segla vidare tack vare nomineringsprocesserna i de egna partierna och fatta nya tvivelaktiga beslut i framtiden. Frånvaron av massmedial granskning av hur kommunpolitikerna sköter sig i små glesbygdskommuner riskerar att ge oss politiker som missköter kommunen. Vilket har skett! Och dessa politiker är knäpp tysta i cyberrymden!

Kryssning är enda möjligheten att ändra på partiernas interna nomineringsprocedurer. Kryssning blir allt viktigare för att markera vilka kandidater man har förtroende för.

Kryssa mig i valet! Jag står på folkpartiets röstsedlar till fullmäktige och landsting.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lotten Lindström

    Det intressantaste i diskussionen om sociala mediers eventuella effekt är nog inte hur deltagande i olika digitala och sociala medier påverkar valets utgång, utan snarare hur det påverkar när man väljer att stå utanför den sociala medie-cirkusen. Medier påverkar inte bara direkt, utan även direkt och undermedvetet, så bara att se ansikten och namn svischa förbi i etern påverkar hur vi lägger märke till och noterar vad politiker säger i andra medier och debatter. Den fördelen har inte den som väljer att inte blogga, twittra eller facebooka…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.