Mona Sahlin utan chans

När Mona Sahlin och Wetterstrand/Eriksson presenterade sin allians för något år sedan bävade jag inför valet 2010. Det skulle ha blivit en formidabel motståndare för den regerande borgerliga alliansen. Det dröjde emellertid inte länge förrän betonghäckarna i fackföreningsrörelsens mansdominerade förbund började mullra och kräva att Ohly (V) skulle tas med. Så blev det till slut och jag andades ut, det var spiken i kistan för Mona Sahlins möjligheter att vinna valet 2010.

I ett politiskt landskap som allt mer präglas av kamp om medelklassen är det mission impossible att vinna ett val där en person som kallat sig för kommunist, och inte ångrar det, ska ingå i regeringen. Mona Sahlin har mot den bakgrunden gjort en bra valrörelse eftersom resultatet kunde ha blivit än värre. Blir intressant att se resultatet av kriskommissionens arbete om något halvår. Finns inte det påtvingade äktenskapet med kommunisten Ohly med som ett av de avgörande skälen till valförlusten då kommer man att förlora även nästa val. Om inte Ohly och ett antal andra framträdande vänsterpartister mot förmodan dessförinnan har gjort total avbön för sitt kommunistiska förflutna. Men det lär sitta hårt inne. Zebran är ju ett randigt djur…..

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Atbetare

  De mest skadliga förändringarna i landet;
  Ändrade sjukförsäkringsregler ,lägre ers.nivåer utförsäkringar, stupstock, socialbidrag.
  Tredubblade a-kasseavgifter, borttag av avdrag, försvårade regler att få ersättning, lägre nivåer.
  Försämringar hos a-förmedlingen, drastiskt nerdragning av amsutbildningar, karenser, massor av jobbcoacher som får 20.000 bara för att ta emot en sökande( en av dom tjänade 1,6 milj i fjol) med okänt el minimalt resultat.
  Lista kan göras lång— och du sitter där oroad över Ohly??? Kan det bli värre, särskilt för svaga o utsatta.
  Är du orolig för rika o friska???

 2. B-G. Burman

  Håkan, jag har respekterat din klarsynthet i många frågor men att du angriper oss vänsterpartister på det sätt som du gör här minskar min respekt påtagligt. Efter förra valet stod borgarna i Storuman i kö för att få samarbeta med v, handen på hjärtat varför tog ni inte avstånd från v efter förra valet ?

 3. Sanddynen Katib abu el asab

  Man borde kraftigare i Sverige påminna socialdemokraterna,centern (bondeförbundet)moderaterna om sitt samarbete med nazismen under 2:a världskriget där samarbetet kring rasbiologiska institutet i Uppsala är fantastiskt väldokumenterat och kolla om dom har förlikats sig med sitt förflutna och kanske skulle aktivare än förr klarlägga sina tvivelaktiga lik i sina garderåber för oss demokratiska väljare i Sverige!

 4. Håkan Rombe

  Min överkänslighet mot kommunister och andra ”ister” verkar medfödd. Jag vet mycket väl att Vänsterpartiet under senare årtionden fått ett stort antal medlemmar som aldrig varit kommunister. Det tog fart särskilt med Schyman. Jag angriper bara dem som kallar sig för kommunister eller som inte tar avstånd från kommunismen. V var en bra och ansvarsfull samarbetspartner i Storumanalliansen som sprack i april 2008. Inte minst Bengt-Göran Burman visade bra omdöme och tog ansvar för helheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.