Ännu en ovetenskaplig valanalys

Ännu är ej kryssrösterna färdigräknade i Storuman. De största valkretsarna Vallnäs och Luspen återstår. Men redan nu kan man nog dra den ovetenskapliga slutsatsen att väljarna gett smisk på stjärten till de kandidater som stått i frontlinjen för 22 miljoner till kommunalt bedriven Rikstrafik under 1½ år. Följdriktigt har de kandidater som hårt kritiserat detta slöseri med välfärdens pengar fått många kryssröster. Exempelvis Lars Levinsson (m) och Bengt-Göran Burman (v) är redan inkryssade i fullmäktige och detta redan innan de två största valkretsarna är räknade.

Kanske dags till lite eftertanke! En bra början kan vara att som kommunstyrelseledamot sätta sig in i kommunens i särklass största verksamheter omsorg och skola (vilket egentligen är en skyldighet!!). Vilka förändringar i efterfrågan på tjänster kommer de närmaste åren att innebära och vilka krav kommer detta att ställa på förändring av verksamhet och budgetramar, inräknat löneökningar och inflation?

Kommunen har de senaste två åren styrts med svansen. Först har politiska snuttefiltar och politikermonument fått sitt sedan får kommunens obligatoriska kärnverksamheter slåss om resterna. Så står vi där med investeringsstopp, raserad kommunal likviditet och absurda besparingskrav de närmaste åren. Den allians som ska styra de närmaste åren får det inte lätt. Frågan är om kommunen ska fortsätta att slåss med Rikstrafiken på bekostnad av kommunens övriga verksamheter och mot folkflertalets vilja. 

När Rikstrafikens upphandlingsarbete av flygtrafik störs av kommunala obstruktioner, som Storuman sysslar med, får vi dessutom slanta upp till Rikstrafikens kompensationer till andra flygplatser och denna gång via statsskatten. Många i omvärlden undrar över vad Storumans politiker sysslar med.

Kryssrösterna i de hittills räknade valkretsarna ger vissa anvisningar till vad politikerna i Storuman BORDE syssla med.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

 1. Erold

  Håkan!
  Hade du trott nåt annat ,då nu det var Hemavan/tärnabyröster som röstat fram dessa fantomer?
  Intressant blir det då Vallnäs och luspen räknas,vad som visas,om det nu skall vara nån jämnvikt i denna kommun.
  Men…röstas det bara om flygplatsfrågan???
  Och…Som sagt ”skrattar bäst som skrattar sist”

 2. Håkan Rombe

  Jag kan med darr på rösten titta varje kryssare i ögonen och säga, ”just din röst avgjorde”! Det var därför! Sanningen är dock en annan, nämligen att jag avstod från att annonsera i Storumanbladet. Dumt när mitt parti skulle ha betalat. Jag är glad över alla kryss jag fått trots att marknadsföringen enbart skett i sociala medier. Med annonsering i ”Bladet” hade jag nog kammat hem ytterligare ett tiotal röster. Centerns storsatsning på marknadsföring i ”Bladet” har verkligen betalat sig. Tack för hälsningar via tel, SMS och i bloggen! Tacka alla kryssare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.