Politiker i världsaltets mitt

En del kommunpolitikers favoritsyssla brukar vara att stega fram till en världskarta och dra ut linjer från den egna kommunen till världens stora världsmetropoler och sedan utbrista " men titta vi är ju i världens centrum!! Här borde byggas en storflygplats för att utnyttja läget!!"

Var det inte i Luleå de byggde en sådan jättedyr världscentrumsflygplats för fraktflyg? Eller i Överkalix?  Eller Övre Soppero? Är det någon som vet?

Frågan om korruption i kommuner är glödhet i dessa dagar och härvorna i Göteborg sväller. Under mina år i olika kommuner har ett och annat inträffat som jag skrev om i föregående blogg. Ämnet är inte på långa vägar uttömt. Måttstockarna är olika för politiker och chefstjänstemän å ena sidan och "vanliga anställda" å andra sidan när det gäller att tysta ned och underlåta polisanmälan. Någon gång i framtiden kanske jag lyfter på locket och berättar mer om vad vad jag vet.

Programmet i TV 1 "Starke man" som handlar om den påhittade kommunen Svinarp är ganska festligt. Eftersom jag inte kan språket Skånska har jag lite svårt att följa med men kommunalrådets sviktande moralprinciper tycker jag framgår tydligt i olika ageranden. Det skulle inte förvåna om det mesta är taget från verkliga händelser i olika kommuner. Verkligheten brukar överträffa dikten när det gäller kommuners "starka män". Som om de får hålla på för länge blir skadliga för kommunens funktion och utveckling. Om detta skrev Lars Orup en bok för minst 10 år sedan. Kanske det borde införas en lag om att kommun-landstings-styrelsens ordförande inte får inneha uppdraget mer än 8 år = två valperioder. Inte ens USA:s president får sitta mer än 8 år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.