Lägg Arkelsten till handlingarna!

Överåklagaren har beslutat att ej inleda förundersökning om mutbrott. Så var det med den saken. Arkelsten påstås av media ha brutit mot regler för riksdagsmän. Regler som som ännu inte existerar. Arkelsten kanske skulle ha varit försiktigare men man kan också förstå en ung ambitiös människa som vill lära sig så mycket som möjligt inom ett intresseområde.

Drevet mot Arkelsten har inte stått i proportion till vad hon verkligen har gjort. Värst har som vanligt varit Expressen och Aftonbladet i nämnd ordning. Paparazzifoton på gråtande människor o s v. Usch och fy!! Dessa tidningar kan "gå över lik" för att sälja lösnummer.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Vad jag tycker är intressant är om hon kan hålla isär det uppdrag hon har, och vem som faktiskt bjudit henne på resan!

  2. Rombe bejakar Shells framfart

    Arkelsten leker med elden.

    Ken Saro-Wiwa ledde ’Rörelsen för ogonis överlevnad’ mot den exploatering som företogs av oljejättar som Shell. Han dömdes till döden av en specialtribunal. Trots massiv uppmärksamhet från världen, hängdes han 10 november 1995, tillsammans med åtta andra medlemmar av ’Rörelsen för ogonis överlevnad’. Händelsen ledde till globala protester och ekonomiska sanktioner mot Nigeria.

  3. Håkan Rombe

    Nämen, nämen! Nog är det väl två olika saker, Shells smutsiga förflutna och Arkelstens studieresa till en av Shell ordnad information i miljöfrågan. Jag bejakar på intet sätt Shells agerande som upprörde en hel värld. Men jag tycker att drevet mot Arkelsten från vissa medier är rent ut sagt obehaglig. Även om hon tillhör moderaterna (får adrenalinet att flöda hos somliga) har hon rätt att bli behandlad på ett anständigt sätt.

  4. Isak

    Vem kan lita på Arkelsten i fortsättningen. Hennes omdömme
    har brustit, och likt Mona Sahlin och tobleroneaffären så
    kommer inte Arkelsten att kunna tvätta av sig den klibbiga
    oljan från Shell.

  5. Håkan Rombe

    Att lämna fru och älghund för att resa till ett informationsmöte anordnat av något multinationellt bolag skulle jag inte se som en förmån, oavsett hur fint hotellet råkar vara. Mona Sahlin har bevistat Stockholm Open (tennis) gratis. Det låter då som något kul i alla fall. Fram till 1991 var riksdagens talman (s) självskriven ordförande för Sparbankernas bank, numera Swedbank. Politiker från S och någon gång M har varit självskrivna som ordförande i Motormännens Riksförbund i årtionden. Finns hur många exempel som helst på det som är värre än Arkelstens bravader.

  6. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Det var fler politiker inbjudna till Stockholm open!
    Och jag tror inte att sådana här ”bjudningar” kan ses som okontroversiella beroende på vilken partifärg man har!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.