Vad gör kungen?

När vi nu fått höra i detalj vad Mona Sahlin och Arkelsten haft för sig är det på tiden att vi också får veta vad vårt statsöverhuvud håller på med. Boken om vad kungen håller på med köps väl in av alla kommunala bibliotek så att allmogen får låna och läsa. Känns inte som jag vill satsa pengarna.

Jag skrev för något halvår sedan om de monarkiska sedvänjorna att utnämna sig själva (hur det nu går till) till generaler och amiraler. Jag undrade om det inte var på tiden att Daniel får en generalsuniform att dra på sig efter sedvanlig orienteringskurs enligt traditionerna. Varför dessa traditioner? Kanske att uniformer brukar vara bra på att staga upp kroppen efter innehållsrika  och sena middagar.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Maria Skiddi

    SYFILIS
    Den främsta orsaken till den oerhört snabba spridningen blev det fälttåg som den unge franske kungen Karl VIII företog mot Neapel 1494–95. Hans armé, som räknade drygt 30 000 man, var sammansatt av trupper av olika nationaliteter, bl a spanjorer.början, och på sina håll även senare, betraktades syfilis märkligt nog som en glamorös sjukdom eftersom den främst förekom i de högre kretsarna.

    De smittade bedömdes inte med stränghet, tvärtom. För adelsmän blev syfilis det bästa betyget på ett kavaljersmässigt, erfaret och belevat uppträdande i detta de amorösa äventyrens tidevarv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.