Statskupp i Sverige?

Orden "gränsande till statskupp" används faktiskt av Dennis Töllborg, professor i rättsvetenskap, om USA:s spionerande runt sin egen ambassad. Töllborg är också sedan gammalt välkänd som bekännande till en av kommunismens bokstavstroende sekter, KFMLRZQX eller  vad  det nu hette och i vissa fall heter. De här extrema vänstergrupperingarna hade revolution på programmet men nära statskupp blev det aldrig eftersom folkets stöd räknades i delar av promille. Töllborg tycks ha lätt för att bli extremt upprörd när  vår polis har gjort något mindre fel. Polisätaren nummer 1?

Vad det nu handlar om. Svårt att veta exakt men det tycks handla om informationsverksamhet syftande till att ha koll på terrorismen och säkerheten runt den egna ambassaden. Kanske har fel begåtts enligt svensk lag men någon anledning för vanliga hederliga människor att känna fruktan finns inte, allra minst för statskupp. Snarare kanske säkerheten för vanligt folk höjts. Anställ mer folk på SÄPO så kanske vi klarar säkerheten själva!

Public Service i radions P 1 är som vanligt roliga att lyssna på (Söndagar ca kl 1015 och 2315). Här skojas friskt med våra makthavare och idag naturligtvis kungen. Kungen skulle fixa kaffe i automaten men hittade ingen knapp för kaffeflickor så det fick vara. Eftersom varje politisk makthavare med kungens meritlista skulle tvingats till avgång av massmedierna är det väl rimligt att ställa frågan till kungen. "När tänker du avgå"? Men den journalist som dristar sig till att ställa en sådan fråga blir nog av med jobbet. Ungefär som i Burma och Nordkorea. När vi ger oss ut i världen för att exportera vår demokrati får vi nog undanta en väsentlig del från marknadsföringen. Vårt statsskick!

I Malmö tycks invånarna kunna andas ut efter det senaste årets gastkramning. En 38-årig man har anhållits för skottdåden. Förmodligen är polisen säker på sin sak. Har man gjort en miss igen hoppar väl rättsvetenskapsprofessorn upp igen och skriker.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Rättelse. Efter kontroll har jag inte kunnat finna att Dennis Töllborg tillhört extremvänstern. Töllborg har i olika sammanhang utrett och kritiserat åsiktsregistreringen i Sverige och fört många registrerades talan i domstolar vilket är något helt annat. Jag hade ett minne av att Töllborg själv varit registrerad och fått skadestånd pga personkontrollskada men det gällde troligen någon klient. Men T har ett gott öga till Säpo, slarviga poliser, ubåtskommissioner mm. Med ett något högt tonläge. ”Gränsande till statskupp” känns inte som ett välbalanserat uttryckt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.