S-MP-V i knät på SD

Den rödgröna alliansens djupt kända behov av att ge regeringen ett nålstick visar en kongenialitet med SD som är slående. Att ge sig på regeringens behov av en större administration för att klara en strid ström av reformer, av ökad satsning på att vara produktiva i EU och i världen och för att fatta bra beslut i en allt komplexare värld liknar bara de s k "sura rönnbären". De 700 personer som S-MP-V-SD vill ska förlora sina jobb uträttar förmodligen idag en massa nyttiga saker som även vi medborgare har glädje av. Men det verkar vara ointressant. Här ska ges igen för valresultatet! SD kan man förstå för de begriper inte särskilt mycket av vår komplexa värld men S och MP!

Dessa 700 personer som förlorar sina jobb gör det pga en "taskspark" från en omogen opposition. Får vi svenskar det bättre av att oppositionen försöker jävlas med regeringens möjligheter att regera?

Tiderna förändras. Det är historia när kommunalskatten var 6 kr kommunkontoret rymdes i en tvåvåningsvilla och hälsovårdsnämnens ordförande åkte omkring i sin Volvo PV 444 årsmodell 1947 och tog vattenprover och inspekterade miljöfarlig verksamhet. Utan utbildning. Nya tiden är här och medborgarna ställer krav som medför mera administration.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Arbetare

    Illa skrivet!
    Kostnaden har ökat men 1500 milj. Den kostnad som vi alla
    vill se minska. Även du, förmodar jag, därför att i alla led ökar utgifter för överhuvuden i nämnder, kommuner, landsting,riksdag, regering och EU.
    Vill du se en fortsatt upptrappning i alla led?
    Hur många ska vi försörja, detta är offentlig sektor.
    Utom kontroll!

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Den nuvarande regeringen anklagade den socialdemokratiska regeringen för att ha för stor kostym! Nu verkar den kunna svälla hur som helst! Jag är inte alls så säker på att vi märker om 700 får gå från regeringskansliet, och de får ju säkert högsta A-kasse beloppet(9600 kr/mån) och en jobbcoach! Vad är det att klaga över?? Man får väl effektivisera även på regeringskansliet!!
    Jag frågar åter, ska vi ha någon opposition i det här landet? Ska oppositionen få föra en egen politik?? Frågan är vad som är omoget??
    Regeringen har vunnit politiska segrar med hjälp av SD, vad är skillnaden??

  3. Håkan Rombe

    Jag VILL naturligtvis inte att mina skattepengar ska gå till onödig administration men frågan är då när den är onödig. T ex riktade bidrag kräver administration både hos givare/kontrollör staten och hos mottagare kommunen. Man kan inte bara sprätta iväg pengar. Ges det statliga tillskottet i ”den stora påsen” vet vi ju att vissa kommuner kan förstöra pengarna i önödiga högriskprojekt. De 700 anställda som förlorar sina jobb är till största delen vanliga människor som du och jag. Några är politiska tjänstemän och dessa har kanske förvisso ökat onödigt mycket. Men de är ytterst få.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.