Sämre kommunekonomi än jag trodde.

Kommunens ekonomi för 2011 är ännu sämre än vad jag skrev i min tidigare blogg och som jag utgick ifrån i gårdagens fullmäktige. Kommunen har endast 2,5 miljoner i överskott på 2011-års budget!!  Konstigt att ingen har rättat mig, varken i fullmäktige eller som kommentar i bloggen. 

Det sämre ekonomiska läget innebär följande:

1. Kommunstyrelsens äskade tilläggsanslag på 3 milj och Omsorgsnämndens äskade tilläggsanslag på 3,5 miljoner, tillhopa 6,5 miljoner kan inte tillgodoses överhuvud taget om vi ska uppfylla överskottsmålet. Kör vi en chanstagning med nollbudget kan det väl bli 1,25 milj till vardera KS och ON. Detta innebär mycket smärtsamma neddragningar i äldreomsorgen eftersom MER ÄN  3,5 milj behövs i tilläggsanslag enligt nya bedömningar.

2. Det vore fullständigt ansvarslöst att i detta läge anslå några pengar till fortsatt flyg i Gunnarn. Effektuera kommunfullmäktiges beslut från januari 2010 att avveckla flyg och efterkomma samma fullmäktiges beslut, inga mer pengar till flyg. Det beslutet var glasklart för alla, men tydligen med några undantag. Flygplatsbolaget bör konstatera faktum. Kommunstyrelsen som levt i en annan värld bör konstatera faktum. Släpp prestigen och låt fullmäktiges beslut från januari 2010 gå mot sin fullbordan i all tysthet och obemärkthet. Mer behövs inte! Nu är loppet kört en gång för alla.

Vi vänder blad och koncentrerar krafterna på det som har framtiden för sig i denna kommun. Äntligen!!

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Komplettering. Efter valet har supportrarna till miljonrullningen till onödigt flyg blivit färre. Folkviljan har medfört att motståndare till detta flyg kryssats in på första plats i två partier. Som läget är nu i fullmäktige är det fullständigt utsiktslöst att komma med något nytt förslag om pengar till flyg m a o ett garanterat nederlag. Omsorgen blöder och pengarna räcker inte till KS behov och till kommunens åtaganden. Kommer ett sådant förslag till nästa fullmäktige är det dödsdömt redan innan det postats av kansliet. Och det skulle tyda på allvarlig tondövhet att ens försöka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.