Slå ihop FP-C-KD

Ola Nordebo föreslår att FP och C sammanslås. Varför inte löpa linan ut och slå ihop FP-C-KD? C och framförallt KD existerar i riksdagen endast på grund av taktikröstande vilket valundersökningar visar. Detta förhållande är inte respektabelt i längden.

Allianssamarbetet i regeringen gynnar moderaterna och missgynnar FP, C och KD. Det hjälper inte med diverse konstiga utspel som Maud Olofssons senaste att eleverna skall sätta betyg på lärarna och att denna betygsättning skall vara lönegrundande. I och för sig inget nytt, endast en parafras på Malmörådet Reepalus populistiska och sågade förslag med samma innehåll.

Liberalismen har segrat i global skala vilket i Sverige innebär att folkpartiet inte är ensam bärare av den ideologin längre. Moderaterna började kalla sig liberala för minst ett tjog år sedan och därefter har centern och kristdemokraterna hakat på. Socialdemokraterna har de senaste 30 åren fjärmat sig från marxistiskt testuggeri och är i praktiken numera ett i mångt och mycket liberalt parti.

Moderaterna kannibaliserar på de övriga numera små borgerliga partierna. Vi ser samma kannibaliserande på mindre kusiner på regional nivå. Småkommunerna i Västerbotten käbblar med varandra och Umeå växer sig allt större. På vilkas bekostnad? Svaret är enkelt, titta på migrationsstatistiken. Slå ihop södra Lappland till en kommun med Lycksele som centralort. Vi skulle på direkten tjäna in utgifterna för 2 st flygplatser. Dessutom effektiv samordning av många verksamheter, t ex gymnasieutbildning.

I den moderna världen finns inga fördelar med att vara liten, möjligen kanske rätten att få vara uppkäftig.

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Lennart Vilhelmsson

    Då har du glömt en MYCKET viktig detalj. KD ska av hävd vara det kristna rösten i politiken, och den skulle tystna helt om de skulle följa det befängda förslaget. Fast centerpartister och folkpartister med kristen inriktning kan ju gå med i KD bara för att säkra en fortsatt kristen närvaro i regeringen.

  2. Håkan Rombe

    Den kristna rösten finns i alla partier så den kommer inte att tystna om KD går ihop med annat/andra partier. Jag har svårt att förstå det argumentet. Kristna, muslimer, hinduer, buddister mm mm är välkomna i alla riksdagspartier med ett undantag, det parti grundat på tanken på ett renrasigt, inåtvänt klansamhälle som tagit plats i vårt parlament. Vårt statsskick är i grunden sekulärt och kommer att så förbli av mycket goda skäl.

  3. Monica Wahlström

    Lennart, visst är det väl så att Kd kämpar alldeles väldigt för att vara icke-konfessionella! Dvs, vill inte alls förknippas med ”en kristen röst”. För övrigt är ju Kd konservativa, mer konservativa än moderaterna. Det kan nog bli knepigt ihop med Fp på riksnivån.
    C -ja, de saknar ju ideologi, så det är klart de skulle tjäna på att komma in i ett ideologibärande fp :-))

  4. Same same

    Javisst är Kd konservativa. Bara snäppet bättre än SD. Märkligt att i vårat moderna samhälle ska religionen fortfarande ha inflytande över människors liv. Vore det inte för Kd skulle jag nog kliva upp från sofflocket och rösta borgerligt. Finns nog bara en sak jag och Karl Marx är eniga om. ”Religion är opium för folket”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.