Kungliga slottet en gaskammare

När kung Carl XVI Gustaf  bjuder riksdagsmännen på supé på slottet bjuds cigarretter och cigarrer till riksdagsmännen/gästerna efter maten och snart får hela den rökfria surven dra halsbloss på andras halsbloss. Monarkin är ur tiden sedan slutet på 1700-talet. Den svenske kungen är helt ur tiden när det gäller den mänskliga rättigheten  att slippa dra in andras cigarrettrök i sina lungor. Någon hjälpsam person borde läsa upp den aktuella lagstiftningen för kungen, t ex vid nattningen.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Inger

  Är inte kungens slott privat? Det finns väl inga lagar om rökförbud i ett privat hem? Sedan är det upp till rökaren att tänka på icke-rökarnas lungor.

 2. Erold

  Då du alltid tar upp kungahuset eller andra småsaker….
  Har du inte märkt hur din ögonsten Euron håller på att trasas samman,och även EU-ländernas ekonomiska benägenhet.
  Vad tror du att det beror på,du som skall vara den som kan ekonomi och samhällsuppbyggnader

 3. Håkan Rombe

  Nämen hördu Erold! Nu skämtar du väl. Monarkin och kungahuset är väl ingen småsak. Sarah Palin är ju ett megafruntimmer. Kina, Nordkorea och Stalin är ju jättestora grejer. Jag tycker att jag skriver om stora viktiga saker för det mesta. Kakrecept, att jag är trött när jag stiger upp, att min hund pissade på grannens ben, att vädret är skit tycker jag är småsaker och därför skriver jag inte om sådant. Euron däremot är stor, den anses som mycket viktig av största delen av Europas länder. För allas vår skull får vi hoppas att krisen ordnas upp. Och Nato är viktigt. Vi borde gå med.

 4. Vilhelminabo

  Så långt håller jag med, om kakor och andra småsaker som hör till personliga intressen är oviktigtiga i jämföresle i större sammanhang. Övrigt kan väl å-sikterna vara o-lika. Liksom att plus och minus inte alltid stämmer. Övrigt måste det väl divideras ibland.

 5. Inger

  Men snälla, låt oss hålla oss utanför NATO. USA leker väl tillräcklig med omvärlden utan att behöva ha oss som marionetter? Eller har de andra länderna i NATO något att säga till om?

 6. Vilhelminabo

  Jag väntade nästan du skulle ta upp överklagandet av betyg. Själv är jag motståndare till det och den argumentation emot som Fp-ledaren Björklund hade håller jag helt med om. Sedan för att avvika ytterligare från ditt nuvarande ämne, vill jag bara säga att enda fördelen för en gemensam valuta är för de som reser mycket. Det blir ju liksom bekvämare då. NATAO, nej. Men som alltid för en dum ”gräsrot”, man förstår sig väl inte på….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.