Nej till överklagning betyg

Jan Björklund gör rätt när han underkänner utredningens förslag till rätten att överklaga betyg. Levde vi i en värld med obegränsade resurser vore det en annan sak men kommunerna orkar ju inte ens fördela resurser till problemskolor så att eleverna blir gymnasiebehöriga. I vissa problemområden når mindre än hälften av eleverna behörighet att komma in på gymnasiet. Ett förslag som gjort för populism.

Följdriktigt är det små partier med behov av att synas, c och kd,  som tillstyrker förslaget. Från Maud Olofsson kommer ett annat populistiskt förslag, att lärares löner ska grundas på elevernas betygsättning av sin lärare. Tror man att den lågavlönade svenska lärarkåren sitter och rullar tummarna i väntan på att få något att göra?

Finns nu en massa pengar som kliar i byxfickorna på c och kd kan de lämpligen användas till att öka de svenska lärarlönerna till minst europagenomsnittet. Ett jättekliv vill jag lova efter årtionden av vistelse på det sluttande planet.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Stefan Westermark

    Om Sveriges kommuner tog ut EU bidrag till fullo så skulle vi kunna läsa detta utan problem!
    Höjd lön för lärare baserat på vad en lärare sätter för betyg? Det är ju som bäddat för sämre utbildning, fast ja.. Om vi sätter MVG på alla elever så får alla tillgång till gymnasie utbildning och lärare får högre löner. Nä jag ändrar mig, Maud är nog något bra på spåren. haha

  2. Vilhelminabo

    Jag får den uppfattningen att en del politiker halkat in på ett bananskal. Lite får man ju ha i huvudet och då menar jag de som är för förslaget. Lärarlönerna kan diskuteras, om det inte är som nu (har varit kanske) med lärarlösa lektioner, då krävs det inte mycket av en lärare. Möjligen en kurs i ledarskap. Samtidigt har hyfset och ordningen satts ur spel i en del skolor hos elever. Den gamla skolan var att föredra på det viset. Samtidigt förändras ju världen och barn/unga kan/vet ju trots allt mycket mera än vad jag visste i samma ålder. Vi får lita till förståsigpåarna betr beslut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.