Nya flygbanor.

Apropå planer på  nya jätteinvesteringar i landningsbanor. Jag funderar på att köpa Balticgruppen. Om du frågar hur jag ska klara det blir mitt svar, "köpet är ännu inte finansierat". Jag kanske lägger ett bud på hela Kittelfjäll. Men köpet är ännu inte finansierat. Det är gratis att fantisera när "någon annan" förväntas slanta upp med pengarna..

Det är lustigt med de 7 små kommunerna i södra Lappland. Alla ser sig själva som navet och medelpunkten i området och ibland i hela världen. För att slippa samverka med grannkommunerna i södra Lappland spretar man iväg åt alla väderstreck. Strömsund, Arvidsjaur m fl.

När alla i södra lappland ser sig själva som det naturliga navet och medelpunkten för allt möjligt får vi ett cykelhjul med flera nav som inte tar sig ur fläcken! Och det är precis så vi har det. Tänk om vi nöjt oss med en flygplats i södra Lappland vilket är fullt tillräckligt. Då hade en miljard i dagens penningvärde kunnat användas till annan infrastruktur, t ex vägar. Vilket vägnät vi skulle kunnat ha!!!

5 kommentarer

  1. vilhelminabo

    200 milj eller vad det rörs om är ganska lite pengar generellt sett, men mycket i jämförelse med vad vi rör oss med. Tänk bara vilka enorma summor som lagts ner på tunneln genom Hallands-”såsen”. Har vi nån nytta av den? Eller stödet till bankerna på flera tusen miljarder. Jag tycker vi är för blyga och kräver för lite. Se bara hur det ser ut när älvarna/sjöarna som är reglerade torrläggs. Det är ju nåt som är oersättligt. Vi ska alltid buga å bocka när vi får en skärva tillbaka, när det tagits till välfärden i södra landsändan. Lite ”svinn” ur statskassan gör bara gott för norrland.

  2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Ja ”Vilhelminabo” vi är för blyga och kräver för lite, men vi borde kräva relevanta och vettiga saker i stället. EX bättre vägar, upprustning av och nybyggnad av järnvägar.
    Det finns betydligt mycket bättre saker att kräva 200 miljoner till än till en utbyggnad av en flygplats, tycker jag!

  3. Vilhelminabo

    En större flygplats kanske…nja. Jag vet inte, men det måste finnas andra vettiga projekt lägga pengarna på. Själv flyger jag inte, inte med egna vingar förståss. Det finns ju en järnväg som skulle behöva rustas upp, som de flesta som bor utmed järnvägen skulle ha nytta av. Men naturligvis, det går ju alldeles för långsamt. Allting ska gå snabbt numera. Vem vet vad framtiden har för överraskningar…

  4. Håkan Rombe

    Det är knappast så att regeringen satsar 400 miljoner på t ex en flygplats i södra Lappland och så säger regeringen ja och amen när vi vill ha ytterligare 400 milj till upprustning av vägar. Allt handlar om prioritering av begränsade resurser och våra politiker har satsat infrastrukturslantarna på ståtliga monument över sig själva (flygplatser) i stället för att prioritera vägar och järnvägar.Man har prioriterat sponsring av flygbiljetter i stället för skola, omsorg, byggnadsinspektörer mm. Två av de fyra flygplatserna kan vi utan minsta olägenhet vara utan. Ingen kan bevisa annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.