Pedofilernas paradis.

Efter Engla har tydligen inget hänt. Följaktligen är det bara en tidsdråga innan det händer igen. I kvällens Uppdrag Granskning avslöjades detaljer om pedofilskandalen i Sundsvall som jag trodde var omöjliga i ett civiliserat land. Den rättspsykiatriska klinik som har ansvaret för att hålla Sveriges farligaste pedofiler inlåsta beviljar obevakade permissioner och hjälper en dömd pedofil att skaffa lägenhet där nya övergrepp begås mot kvarterets barn. Sedan försöker chefer på kliniken förneka inblandning i skandalen.

Pedofili är en egenskap som inte går att vårda bort på samma sätt som heterosexualitet är en egenskap som inte går att vårda bort. Jag vidhåller det jag skrev i min föregående blogg att dömda pedofiler inte kan släppas ut att begå nya övergrepp utan bör få välja mellan att vara inlåst resten av livet eller gå med på "åtgärder" som tar bort den pedofila driften.

"Vända den andra kinden till" är ett gammalt bibliskt råd som blir en absurditet när brottsoffren är värnlösa barn. Hur kan vi tillåta oss att spela Rysk Roulette med våra barn som insats genom att släppa ut dömda pedofiler i frihet utan att något gjorts åt deras farlighet?

Samma resonemang kan föras om överfallsvåldtäktsmän. Många återfaller gång på gång i brottslighet med död och förstörda liv som resultat. Vi måste börja arbeta med att införa barnafrid och kvinnofrid i vårt land.

 

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Lars Valler

  Det är sorgligt att man märker hur instutitionen som ska hantera detta fall brister i sina ruiner, det är än mer sorglgt att det inte är första gången det system som byggts upp för att förhindra gärningsmannens fotsatta brottslighet falerar. Kemiskt kan man skapa normalt bettenede enligt viss forskning, kognetiv terapi kan inte hantera individen och låsa in innebär just bara att man lägger en mur mellan behov och möjlighet. Kanhända att man bör föra en politisk debatt om hur man hanterar direktiven angående permissioner och frigång för pedofiler utan kemisk kastrering.. kan låta hårt men..

 2. Håkan Rombe

  Kemisk kastrering är bara en av tänkbara ”åtgärder” för att förhindra upprepning av pedofila brott mot barn. Tvångsmedicinering kan vara en annan åtgärd. Men jag värjer mig mot tanken på att ”överfalla” pedofilen med en spruta i högsta hugg. Min huvudpoäng är att den dömde pedofilen själv får välja hur han vill ha det.(Det är ju nästan till 100 % en han). Endera livslång inlåsning eller att frivilligt gå med på ”åtgärder” som tar bort den pedofila driften. Vilket torde innebära att ta bort sexualdriften. Ren galenskap att pedofilerna får fortsätta begå brott intill döddagar.

 3. Vilhelminabo

  Det är ju svårt veta vad pedofili beror på. Det är ju inte okänt att det förekommer inom kyrkan i olika länder, vilket är skamligt. Jag tror att det hänt något under den tid man vuxit upp och att det förföljer en resten av livet. Man har ju möjlighet ”prägla” djur, så varför skulle människan vara så mycket olika. Allting har sin orsak, men sedan det hänt är det ju för sent. Våldäkt av en flicka av tre män i Östersund nyligt är också vämjeligt och rått. Sätt folk i hårt arbete 8 tim/dag då orkar man inte så mycket mera.

 4. Skogsägare

  Rent generellt härskar väl i Sverige vänsterns påhitt att den kriminelle själv är ett offer. För ”orättvisa” villkor, samhällets bristande stöd eller något annat. Ett system som dömer återfallsförbrytare hårdare vore välkommet. Kanske automatiskt livstid efter tredje grova brottet? Inte för att straffa gärningsmannen eller avskräcka andra utan för att skydda allmänheten från brottslingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.