Djurrättsaktivister

Jag har fina fingerhandskar av skinn efter den mördade grisen Nöff Nöff. Ett antal skor har jag också. Ett par är efter den mördade kossan Rosa. Min moster hade en päls efter den mördade familjen Ekorre, det var ekorrarna Janne, Olle, Maja etc etc. Hur många som helst. Massmord måste det ha varit. Rena massakern. Jag har en ulltröja också efter fåret Putte som höll på att frysa ihjäl efter klippningen. Ren misshandel och som han såg ut!!

Jag har också en fin vapenrem till min älgstudsare. Remmen kommer från den mördade älgen Hälge. Jag är själv oskyldig till mordet. Eller kanske det i detta fall kan rubriceras som dråp. Det skedd ju i hastigt mod. Men min stolthet är den f d militärpälsen efter de mördade fåren Umelotta och Umekalle. De mötte sin baneman på 1930-talet strax utanför Umeå. Det var 40 år innan universitetet etablerades och vissa Umeåbor sedermera drabbades av klarsyn av himmelska mått. De talar om mord på djur.  När den finska armén klådde upp Sovjets Röda Armé 1939-40 kan man delvis tacka pälsarna efter 10 000-tals mördade tackor. Finnarna klarade kölden bra men ryssarna frös ihjäl högvis.

Ingen har ännu åtalats för alla dessa miljontals djurmord. Kanske det beror på att vår lagstiftning ännu inte reglerar mord som begås av människa mot djur. Eller mord som begås djur emellan. Men det kommer väl. Botten är säkert inte nådd när det gäller mänsklig förvirring och förnedring.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

 1. Oscar

  Undrar bara när Mus o Råttfällan ”Giljotti” kommer att förbjudas, för att inte tala om myggdödaren ”Skeetervac”
  Eller vad säger du?

 2. Håkan Rombe

  Svar till Oscar (2011-03-12 18:37)
  Ja frågan bör ställas. Det finns ett helt berg av mordredskap i våra garage och förråd. Råttfällor, flugsmällor, djungelolja mm mm. Jag kommer ihåg att jag vid ett Brysselbesök aningslöst beställde in stekt anka. Den var god men jag förstod snart att ankan var mördad ju. Den kom knappast från ankköttfabriken. På vägen hem slogs jag av den fruktansvärda tanken att jag kanske ätit upp en mördad Kalle Anka. Men när tidningen Kalle Anka fortsatte att komma ut förstod jag att det inte var så hemskt som befarat.

 3. Djurvän

  Skilj på dödande för nöjes skull, eller för att bära prydnader. Det måste väl ändå inte undgått någon att idag finns både fuskpälsar och klädesmtr som är bättre an de som bars under finska vinterkriget. I vilken tid lever herrskapet?

 4. Håkan Rombe

  Svar till Djurvän (2011-03-14 14:49)
  Människan har genom årmiljonerna dödat djur för att skaffa mat och kläder till familj och bygemenskap. Det kan inte anses förkastligt att känna glädje över en fin päls, bra skor eller ett gott stycke kött. Eller? Måste pälsen-skorna-handskarna-jackan vara fula och köttet osmakligt för att det ska vara OK? Problemet med djurrättsaktivism är att det finns en underliggande ideologi där man sätter likhetstecken mellan männsklig rätt och djurrätt. Det leder till en intellektuell härdsmälta där man kallar dödande av djur för mord och en löjeväckande gränsdragningsproblematik. Var sätts gränsen? Harar, råttor, grodor, sniglar, flugor, metmaskar, encelliga djur??? Vilka ska skyddas mot ”mord”? För att väcka allmänhetens sympati försöker djurrättsaktivisterna lägga beslag på frågan om etisk djurhållning. Att inte plåga djur i onödan ställer de flesta människor upp på. Men hur gör djurrättsaktivisten om det ligger ett barn och en räv ute i sjön och håller på att drunkna och chansen att rädda räven är större och man måste göra ett val? Enligt ideoligin att det inte är någon skillnad på djurens rätt och människans rätt är väl konsekvensen att räven räddas och barnet får drunkna. Djurrättsaktivisterna borde redovisa sin ideologi fullt ut för det är häftig läsning. Intoleransens mylla och drivbänk är en blind tro på att man själv besitter ljuset och att folkets flertal har fel. Detta leder till allvarliga lagbrott och mobbning mot butiksinnehavare och butikspersonal, mot anställda i slakteribranschen, mot forskare som försöker hitta botemedel mot svåra sjukdomar etc etc. Vad betyder för den unga generationen frånvaron av reell kontakt med matproduktionen och det massiva utbudet av tidningar, böcker, filmer och program med förmänskligade djur? Det är sedan detta senare kommit till som djurrättsaktivismen uppstått.

 5. Skogsägare

  Klockren iakttagelse! Själv körde jag en höst ihjäl två harar på väg till och från arbetet. Det borde väl bara klassas som vållande till annans död? Nåväl, det kanske är preskriberat nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.