Skicka JAS mot Khadaffi!

För en gångs skull verkar vänster och höger i svensk politik vara överens om att Sverige inte bör ställa sig mittemellan och tjattra när demokrati kämpar mot diktatur. Är vi äntligen av med den självuppblåsta neutraliteten? NATO nästa? Mest förvånande är att Ohly inte ställer sig upp och skriker om vår neutralitets överlägsenhet i denna svåra stund för demokratirörelsen i Libyen. Khadaffi har ju räknat sig själv till kommunistlägret. Jag vet inte hur MP ställer sig, de brukar bekänna sig till radikalpacifismen. SD är väl emot allt som inte handlar om deras egen lilla förkrympta värld och ankdamm. Min gissning är alltså att SD vill att JAS patrullerar den svenska gränsen i stället så att inte plan av främmande nationalitet, färg och utseende hotar titta in över vårt land.

Är denna enighet bland de demokratiska partierna att skyffla neutraliteten till dynghögen något tillfälligt? Hoppas bara att insatserna mot diktatorn inte kommer för sent. Diktaturklubben FN har försenat beslutet om insats i flera veckor.

 

Etiketter: , ,

12 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Kan man satsa in sig på någon kryssningsrobot? När Sverige till skillnad mot Danmark och Norge inte tycks hinna/vilja göra något för frihet och demokrati den här gången heller kanske vi kunde reparera skadan genom att betala en summa till insatsen mot Khadaffi och hans rövarband.Annars slipper vi ju undan gratis den här gången också. Nästan. För vi bidrar i Afghanistan och tack för det!

 2. Sixten Johansson

  Man skäller som attan efter Kadhaffi och jublar över bomber. Men den värtsta i arbavärden går fria; De i Saudi-Arabien, där shiamuslimer inte har rätt, till varken skola, arbete eller bostad. De har det värre än romerna i Europa. Men de allirede med USA och västvärlden i övrigt blundar, så de kan plåga sitt folk hur mycket som helst utan att någon ingriper. Jag vill inte försvara Kadhaffi men han var åtminstone en gång i tiden en upplyst despot medan de i Saudi-Arabien aldrig brutit med sitt klanliv med rötter i en tid då inte demokrati var uppfunnet. Bra att det sker något åt det bättre men får aldrig glömma helheten, men den finns inte då högern i västeuropa skall reagera, då de är blinda på sitt vänsteröga.

 3. Stefan Westermark

  Det lybiska folket kommer inte att få demokrati. Dem kommer bara få en ny diktator av FN som kommer ge EU och USA mycket bra ”deals” på olja.

  Kolla bara på Egypten. Det Egyptiska folket kastade ut FNs representant bara efter 1 vecka vid makten. Men det Egyptiska folket har insett att man behöver inte våld för att ta över ett land. Vilket det Lybiska folket hade insett innan allt våld från regeringens sida utbröt.

  PS: Jag har hällre Gaddafi som diktator än FN. (the lesser of two evils)

 4. Håkan Rombe

  Svar till Sixten Johansson (2011-03-20 13:17)
  Hela arabvärlden är fullproppad med kungar, kronprinsar, emirer och gud vet allt. Vill man köpa olja är det inte lätt att hitta ett land med en demokratisk regering, så vad göra? Gengasbilar? Även i Sverige?

 5. Håkan Rombe

  Svar till Stefan Westermark (2011-03-20 16:41)
  Jag tycker att FN är en klubb för diktatorer och det visar sig gång på gång. Jag är faktiskt förvånad att FN sent om sider fick tummen ur röven när det gäller Libyen. Sedan tycker jag att du är onödigt oljeberoende i din argumentering mot USA. De flesta länder på jorden är beroende av att olja säljs fritt på världsmarknaden. I synnerhet vi i Sverige!

 6. Vilhelminabo

  Så kul, jag menar (det bortskämnda)-svenska folket. Man kan ägna ett 10-tal sändningar och resonemang om hur vädret blir och bekymras över det, då har man inte många bekymmer. Samtidigt i Japan är det f n ca: 18000 döda och ett pågående krig i Libyen, hur fan kan man ägna sig åt hur vädret blir? Vad är för gnällspikar inom Sveriges gränser? Allting verkar ska vara serverat på silverfat. Finns det inget kurage i svensken längre? Huva så less man blir på överklassamhället.

 7. Vilhelminabo

  Jo men då kan det vara avgörande om man ligger i krig. Inte fasen hade svensken tänkt sig sol hela året? Upplysningsvis kan jag säga att vi bor i Norden med 4 årstider. Mycket bra för den delen. Vädret kollar man ju själv genom att titta ut genom fönstret eller kolla på utetempen. Måste man ha speciella personer för att gå igen väderleksföhållandena och stå och babbla om det från morron till kväll. Jag brukar kolla på MSN och där ser man ju en indikation hur vädret blir. Sedan kan man ju fråga sig vad det duger till ha personal anställda då väderrapporten sällan stämmer. Det händer titt som tätt olika naturkatastrofer runt om i världen och kommer som överraskningsmoment. Då står man där oförberedda. Vad faan spelar lite regn, kyla, blåst eller snö för roll för oss. Tål man inte det då kan man lika gärna packa ihop och dra. Huvudsaken man mår bra inombords och är nöjd med tillvaron.

 8. Vilhelminabo

  Det är väl bestämt nu, att skicka plan. Det kan ju vara bra och testa och se vad de går för internatioellt. Skulle det visa sig att de tillhör toppskiktet kan Sverige vänta sig export. Det kan ju bli raka motsatsen också. Väntar med spänning på resultatet.

 9. Håkan Rombe

  Bara SD är emot att hjälpa Libyens demokratikämpar och folk som slaktas av sin diktator Khadaffi. Även MP vill hjälpa och V med vissa förbehåll, hängslen och livrem. Det stämmer alltså min förmodan om SD. De vill försvara Sveriges gränser med JAS den närmaste tiden. Mot vilka fiender kan man ju fundera över. Människor med annan religion, hudfärg, kultur och utseende?

 10. Anders

  Reinfeldt framhöll på nytt att Sverige är en ”humanitär stormakt” ang Libyen. Nu får kanske vi utförsäkrade i Sverige också något att se fram emot från staten Sverige!

 11. Håkan Rombe

  Svar till Anders (2011-03-23 13:47)
  Ja det är saker som inte hänger ihop vidars bra. Varken det ena eller det andra. När det gäller Sveriges vilja till insats i Libyen bubblar det av beslutsångest. Är det Putin vi är rädda för?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.