Upp till bevis om JAS

Natoförfrågan om svenskt deltagande på FN-aliansens sida i Libyen har kommit och regeringen förbereder en proposition til riksdagen. Nu får vi se vad uttalandena från S, V och MP är värda när det kommer till kritan. Ett rykte förtäljer att  en del bara kan gå med på insatser i luften och att markmål ska vara förbjudna för JAS. Man tar sig för pannan om ryktet är sant. Det Libyska flygvapnet är nedkämpat och kommer inte upp i luften. Ska JAS då hålla på med någon form av fyrverkeri i luften?

För att förhindra Khadaffis massakrer på civila måste hans pansarfordon och artilleri slås ut och det är det som alliansen håller på med. Klart som korvspad att JAS ska delta fullt ut på precis samma villkor som Natoländernas flyg från t ex Danmark och Norge. Något annat vore löjeväckande.

Om nu S,V och MP (och särskilt viktigt är S) kan ta sig samman och gömma begreppet "neutraliteten" någonstans i ordförrådssopkontainern har en ny tid inträtt där Sverige ställer sig på frihetens och demokratins sida fullt ut och utan testuggande förbehåll. Insatsen i Afghanistan var en bra början. Skönt att slippa skämmas längre.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Håkan Rombe

    Värre än jag trodde. Regeringspropositionen medger bara upprätthållande av flygförbudszonen: Regeringen har förmodligen fått underhandsrapporter från S, V och MP om det jag befarade i bloggen. När diktatorns flyg är nedkämpat blir i praktiken Sveriges bidrag att göra piruetter i luften medan Khadaffi använder stridsvagnar och artilleri mot civila. Jag får alltså fortsätta skämmas när jag träffar folk från andra demokratiska länder för att ”neutraliteten” ännu är en svårutrotad relikt i mitt eget land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.