Usama bin Ladin fick sitt rättmätiga straff

Den bästa nyheten sedan muren revs i Berlin och kommunistväldet föll samman. Mössan av för Barrack Obama och USA. Raiden var mycket professionellt genomförd och besluten från Vita Huset mycket kloka och modiga. Rena bingon att liket kunde dumpas i havet så att inga "pilgrimsfärder" till en kultplats kommer att kunna äga rum. Usama bin Ladins stjärna har varit dalande i många år och det är väl bara de mest extrema extremisterna som nu sörjer.  Befrielserörelserna i arabdiktaturerna har ju betackat sig för hjälp från al Qaida. Nu är nr 1 och många andra på USA:s "vip-lista" borta tack vare hjälp från Guantanamoförhören. Kan USA ta nr 2 är slutet nära för al Qaidas storhetstid.

Etiketter: , ,

7 kommentarer

 1. Vilhelminabo

  Visst känns det bra när han gäckat hela världen och främst USA i minst ett decenium. Hamas verkar sörja honom och det känns inte bra. Att spelet skulle ta slut en vacker dag måste han ha varit införstådd med. Jag vet inte, men jag kan inte se han påverkat världen så det han s.a.s stod för skulle förändrats till bättre, sett från bin Laden och hans anhängare sida. Man kan ju beteckna hela rörelsen och alla andra liknande rörelser som destruktiva och jämförbara med grov brottslighet, lindrigt beskrivet.
  Terrorn kommer säkerligen inte att upphöra sådär, utan kommer säkert fortsätta, förhoppningsvis mindre organiserat.

 2. Någon värdighet

  Må så vara. Två saker bör dock diskuteras. Varför greps han inte levande och fick en rättmätig rättegång.
  För det andra och det handlar om kränkande. Varför sänktes hans kropp i havet. En död människa bör få en värdig begravning än vem han är. Det handlar om respekt inför den döde och hans anhöriga. En död skall alltid respekteras än vem den må vara. Minns hur det var med Franko i Spanien. Vi önskade honom död och hand låg för döden länge. Vi jublade när han var död för då var hans diktatur också slut. Men inför hans begravning höll vi aktivister oss lugn för en död hedrar man. Efter begraviningen var vi gång med våra slagord och demostrationer för ett demokratiskt Spanien. Det var så man arbetade på 70-talet. Tyvärr åker man väl dit för olaga upplopp för samma sak i dag. Kampen för demokrati har inte blivit bättre med åren och respekten för den döde verkar inte finnas längre.

 3. Håkan Rombe

  Svar till Någon värdighet (2011-05-03 10:34)
  Principer är i princip bra men ibland är andra intressen så stora att man får rucka på principerna. Adolf Hitler förintade sig själv men man kan tänka tanken att ryssarna hittat honom och gett Adolf Hitler ”en värdig begravning”. Det hade inneburit årtionden och århundraden av problem med nyfödda nassar som vallfärdat till graven. Nu är symbolen bin Ladin borta och det ska nog världssamfundet vara tacksamt för. Det finns ingen vallfärdsort för stolliga extremister.

 4. Isak

  Nog finns det tillräckligt med stolliga extremister i vår
  värld Herr Rombe. Och nog finns det tillräckligt många vallfärdsorter Mekka, Rom, Jerusalem för att nämna några.
  Men oavsett om Adolf Hitler har haft en grav eller inte
  så har hans ideer och sympatisörer växt sig starkare för
  varje år i Europa. Idag kan vi räkna dom i miljontal, och
  dom har även etablerat sig i många parlament. Och om jag
  har förstått saken rätt så har vi fler Nazister i Europa
  idag än vi har kommunister. Så Herr Rombe får nog lägga
  om sin stradegi om han nu inte gillar nazister.
  Den dag som vi inte respekterar våra döda fienders kroppar,
  ja då har vi även tappat respekten för oss själva och våra
  medmänniskor.

 5. Håkan Rombe

  Svar till Isak (2011-05-04 01:08)
  Jag delar nog inte upfattningen om hur många nazisterna och kommunisterna är. Mörkertalet är nämligen ofantligt eftersom nassarna och kossorna döljer sig bakom andra beteckningar. Alla vet ju att t ex Lars Ohly och Siv Holma i vänsterpartiet är kommunister oavsett vad de påstår offentligt. Min uppfattning är att de äkta nazisterna är ytterst marginaliserade. Sedan är det förstås otäckt med de allmänt främlingsfientliga och navelskådande partier som uppstått. Sannfinnländarna är det senaste exemplet.

 6. Ragnar Persson

  För det första vill jag säga att jag gillar att läsa din blogg Håkan.

  Åter till ämnet.

  Det är lätt att dras med i kvällstidningarnas feta rubriker gällande Amerikanarnas kommandouppdrag. Artiklar som grafiskt visar på Navy Seals precision, hur de extremt tränade elitsoldaterna eliminerade Osama med två extra skott i bröstet, förutom det i ögat, för att sedan rapportera att ”Geronimo” var död. Inte lite likt en Hollywood-film eller ett PC-spel. Tyvärr verkar du, Håkan, också dragits med. Vad är det, förutom tidningsartiklar och uppgifter från Vita huset, som med säkerhet säger att uppdraget utfördes professionellt, som du påstår? På vilket sätt tycker du att kloka beslut togs?

  Jag anser att mycket kan ifrågasättas. Vad gjorde Amerikanska styrkor, oanmälda, i ett annat land (helt ogenerat och utan officiell ursäkt). Vad gav dem rätten? Är det bara skitsnack att planen var att ta honom levande (Vita huset tvekar på frågan om han var obeväpnad)? Handlade allt ihop om ”öga för öga, tand för tand”- en hämd för 9/11 till vilket pris som helst?

  Personligen väntar jag med att ta av mig mössan för Barrack Obama och USA.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.